EkonomiGenelKıbrısManşet

Müteahhit-hükümet gerginliği artıyor

Müteahhitler Birliği, son dönemde karşılaştıkları sıkıntılı durumu eylemle protesto etmeye hazırlanıyor

Birlik Başkanı Gürcafer: Sanki birileri bizi sistemli bir şekilde batırmaya çalışıyor

HÜKÜMETİN AMACI SORGULANIYOR… Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ile UBP-DP-YDP hükümeti arasındaki gerginlik giderek artıyor. Geçen hafta köy yollarının ve bazı üst yapı işlerinin Türkiye’den gelen iki firmaya ihalesiz olarak verilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu bildiren birlik, bu hafta da Türkiye kaynaklı ihalelerin parasının halâ müteahhide ödenmediğini hatırlattı. Birlik, gelinen aşamada hükümetin “amacını sorgulamaya” başladıklarına işaret etti.

“SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE”… Son günlerde bir yanda Türkiye kaynaklı ihalelerin ödenmeyen paralarını öte yanda Kıbrıs’ta yapılacak işlerle ilgili Türkiye’deki inşaat şirketleriyle iş yapılacak olmasını sorgulayan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Sanki birileri bizi sistemli bir şekilde batırmaya çalışıyor. Artık yeter! Kabak tadı verdiniz.” diye konuştu. “Türkiye’ye gidiyorum iki günlük temaslarım olacak. Gündemimde bu konu da var” diyen Gürcafer, hükümete karşı eylem hazırlığı içinde olduklarını yineledi.

“İHALE PARALARI REZALETİ”… Gürcafer, Türkiye kaynaklı ihalelerin parasının müteahhide ödenmediğini belirterek “bu iş tam bir rezalete dönüştü” derken şu ifadeleri kullandı: “İçerisinde bulunduğumuz durum şu ki yükselen döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası, zararımızı karşılamıyor. Türkiye’den gelmiş yolları veya diğer işleri yapan müteahhit firmaya fiyat farkı ödeniyor ama bize hiçbir şekilde fiyat farkı ödenmediği gibi ana para bile ödenmiyor. Bunun böyle olmadığını iddia eden varsa lütfen bu yaşanan olumsuzlukların neden başımıza geldiğini açıklasın.”

EYLEMİN SERTLİĞİNDEN SÖZ ETTİ… Bir başka açıklamasında da düzenleyecekleri eyleme işaret eden Cafer Gürcafer, “İş araçlarını ülkeye gelecek firmaların şantiyelerine ve iş yaptıkları yerlere bırakacağız. Anahtarları da başbakana vereceğiz. Bir daha tartışılmamak üzere bu iş temize havale edilecek” dedi. Gürcafer, “Eylemde iki boru çalıp eylem yapacağımızı beklemesinler. Bu kez tepkimiz sert olacak. Ya biz, ya da hükümet ve gider bu sorun çözülür” ifadelerini de kullanarak, yaptıklarının Türkiye karşıtlığı veya vatan hainliği olmadığını hak arama olduğunu anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu