GenelKıbrısManşetSpor

Nadia Nadim

Nadia Nadim; Ocak 1988’li. Paris Saint Germain’in eski kadın futbolcusu. Şu anda Amerika Racing Louisville Football Club’ta gollerine devam etmekte. Nadia Nadim’in filmleri aratmayan bir hikâyesi var garibimin. Afganistan’da babasının Taliban tarafından öldürülmesinin ardından Danimarka’da bir mülteci kampına oradan Manchester City’ye sonra da Paris’e transfer olmuştu. Hâl böyle olunca Paris’in yöneticileri kızcık için bir de bülten hazırlamışlar; Nadia Nadim: “Futbolla ilk kez tanışıp ‘Evet, bunu oynamak istiyorum’ dediğimde Danimarka’daki mülteci kampında yaşıyorduk.

Kampta bir futbol kulübü vardı. Kızlar da dahil çocukların futbol oynamasını izlerdim. O dönemde futbola olan ilgim başladı. ‘İşte bunu yapmak istiyorum’ dedim. Önce kampta çocuklarla birlikte top peşinde koşmaya başladım. Daha sonra cesaretimi topladım ve antrenörden beni de takıma almasını istedim. O noktadan sonra futbol benim için bir tutkuya dönüştü. Kendimi geliştirmeye, televizyonda örnek aldığım futbolcuları taklit etmeye başladım ve şimdi buradayız” dedi kızcık bereket.

Futbola başladığında idolü Brezilyalı Ronaldo olduğunu anlatan 35 yaşındaki Nadim, “Onun gerçekten mükemmel olduğunu düşünüyorum. Zlatan Ibrahimovic’in de büyük bir hayranıydım. Sahadaki tutumunu her zaman çok beğenmişimdir. Ancak genel olarak sahada kendileri olmaya cüret eden tüm oyuncuları her zaman imrenerek takip ettim” diye konuştu ilgili kısa filmde.
Dünyanın en iyi kadın futbol takımlarından birinde oynamanın inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Nadim; “11-12 yaşlarımda şu noktada olacağımı hayal dahi edemezdim. Çocukken seyirciler önünde oynamayı hayal ediyorsunuz, hayallerim gerçek oldu. Bunun için çok şükür ediyorum, her gün uyanıyorum ve bu noktada olduğum için şükür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Nadim; “Tanıştığım herkese de bunu söylüyorum, ilk etapta imkânsız görünebilir ancak hayal kurarsan ve büyük hayaller kurarsan ve bunu elde edersen çok büyük bir başarıya imza atmış oluyorsun. Bu kulüpte oynadığım için çok mutluyum, mükemmel bir kulüp, etrafımdaki herkes çok profesyonel ve çok büyük hedeflerimiz var” yorumunu da yaptı.
Futbol hayatı devam ederken tıp eğitimini tamamlayarak spor hekimi olmak istediğini söyleyen Nadim, geçen yıl kızların eğitimine ilişkin yaptığı çalışmalarından dolayı UNESCO Elçisi görevine seçildiğini de belirtti. Yakışır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu