DünyaGenelManşet

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Kosova’yı ABD’ye şikayet etti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Derek Chollet ile bir araya geldiğinde Kosova'yı şikayet etti. Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin kendisini "yeni Zelenski" olarak gösterdiğini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Derek Chollet’le dünkü görüşmesinin ardından Kosova’yla ilgili açıklamalar yaptı. Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin kendisini “Yeni Zelenskiy” olarak gösterdiğini söyledi. Vucic, açıklamalarında, “Bizim için zor bir durum. Bütün büyük güçler Kosova’nın bağımsızlığını tanıdı. Bizden güzel ve olumlu ifadeler beklemeyin” dedi.

Kosova’yı, Sırbistan’ın bir parçası olarak gördüklerini yineleyen Vucic, Kurti’nin kendisini “Sırbistan’ın saldırganlığının kurbanı olarak göstermeye çalıştığını” öne sürdü ve “Sınırlar Kurti tarafından değil uluslararası hukukla belirleniyor.” dedi.

”KÜÇÜK PUTİN”

Vucic, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e de gönderme yaparak Kurti’nin kendisini “Yeni Zelenskiy” olarak göstermeye çalıştığını savundu. 52 yaşındaki siyasetçiye göre Kurti, Vucic’i de “Küçük Putin” olarak resmetmeyi istiyor.

KOSOVA-SIRBİSTAN GERİLİMİ

Kasım ayında görevinden istifa eden eski Sırp polis memuru Dejan Pantic’in gözaltına alınması üzerine Kosovalı Sırplar, 2 hafta önce Jarinje ve Bernjak sınır geçişlerine kurdukları barikatlarda nöbet tutmaya başlamıştı. Kosovalı Sırplar, gözaltına alınan Sırpların serbest bırakılmasını ve Kosova Özel Polis Birliği’nin ülkenin kuzeyinden çekilmesini talep ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu