KıbrısManşet

Namusunu temizlemekle para çalmak ne alaka?

Namusumu temizledim dedi ama çaldığı paraların izahatini veremedi

Gönyeli Yenikent bölgesindeki evinde, 83 yaşındaki Veysi Muslu Akdeniz’i bıçaklayıp, feci şekilde dövüp, boğarak öldüren zanlı Azat Nurmamedov, olağanüstü güvenlik önlemleri altında dün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Mahkemede söz alan zanlı, “Sırf namusum için yaptım. 5 tane çocuğum var. Çalışmak için geldim. Namusumu kirletmek için gelmedim” dedi.  “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Azat Nurmamedov, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen’i dinletti.

Bıçakla saldırdı

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Göymen, 24 Haziran 2020 tarihinde zanlı Azat Nurmamedov’un Necati Taşkın Sokak Selba Pearl Apartmanı No 1 adresindeki ikametgahın salon odası içerisinde konu ikametgahta bulduğu toplam uzunluğu 31.5 santim, ağır uzunluğu 19 santimetre olan bıçak ile Akdeniz’in sağ karın boşluğuna bir kez sokup çıkardığına dikkat çekti.

Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, zanlının maktulu bıçakladıktan sonra başını defalarca mermer zemin üzerine vurup, boğazını sıkarak taammüden öldürdüğüne vurgu yaptı.

Göymen, aynı tarihte olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine oluşturulan bir polis ekibi tarafından yapılan operasyon sonucu zanlı Azat Nurmamedov’un Ortaköy bölgesinde bulunan bir apartman dairesinde 25 Haziran’da tespit edilip, tutuklandığını kaydetti.

Suçunu kabul etti, iki ifade verdi

Göymen, zanlının 25 Haziran’da yapılan sorgusunda suçunu kabul edip, gönüllü ifade verdiğine vurgu yaptı.

Meseleyle ilgili olarak 25 Haziran’da 15.15- 17.20 saatleri arasında maktul Veysi Muslu Akdeniz’e cesedi üzerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi salonunda Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz tarafından yapılan otopside maktulun kesici alet yaralanması sonucu gelişen iç organ yaralanması, iç ve dış kanama, künt kafa ve göğüs travması, çoklu kaburga kemikleri kırıkları, beyin kanaması ve asfiksi sonucu yaşamını yitirdiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, zanlının ikinci bir gönüllü ifade verdiğini, maktulün vücuduna defalarca tekme attığını, kafasına tava ile vurduğunu itiraf ettiğine dikkat çekti. Göymen, zanlı Azat Nurmamedov’un, maktul Akdeniz’e ait 2 bin TL, 10 ABD Doları, 465 sterlin, 555 Euro ile iki banka kartı ve bazı banka dekontlarını çaldığını söyledi.

Göymen, para, banka dekontlarının Ortaköy bölgesinde bulunduğunu belirterek, bu süreçte birçok kişinin de sorgulandığını anlattı.

Göymen, zanlının 8 günlük tutukluluk süresince 15 kişiden ifade alındığını ancak maktul ile zanlının cep telefonu görüşmelerinin halen incelendiğini anlattı.

Göymen, zanlının ceza-i ehliyetinin olup, olmadığına ilişkin de Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirileceğini kaydetti.

Göymen, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, alınması gereken ifadeler ve olay mahalli ile çevresinde bulunan kamera kayıtlarının incelenebilmesi için 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Temay Sağer, suçun ciddiyetine vurgu yapıp, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

KAYNAK: KIBRIS GAZETESİ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu