EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

“Narenciye üreticisini batırmaya and içtiler”

Şahiner, Hükümeti, narenciye sektöründeki sorunların çözümü için çaba göstermemekle ve sorunları çözmek için Ankara’ya gidip daha büyük sorunlar ve yaptırımlarla geri gelmekle suçladı

Şahiner, Hükümeti, narenciye sektöründeki sorunların çözümü için çaba göstermemekle ve sorunları çözmek için Ankara’ya gidip daha büyük sorunlar ve yaptırımlarla geri gelmekle suçladı.

“NARENCİYEDE ÇÖZÜLEN SORUN YOK”
Aylardır narenciye üreticisinin sorunlarını dile getirdiklerini hatırlatan CTP Milletvekili Salahi Şahiner, “Bu ülkede olmayan bir hastalık yüzünden on binlerce ton narenciye ürünü çöp olmak üzere. Dile getirdiğimiz sorunlara çözüm bulmak yerine sorun üstüne sorun yaratan bir sözde hükümet ile karşı karşıyayız. Türlü türlü bahaneler ile kılını kıpırdatmayan hükümet, Güzelyurt ve Lefke bölgesinin narenciye üreticisini batırmak ve narenciye arazilerini potansiyel beton yığınına çevirmek için and içmiş gibi elinden geleni yapıyor” ifadelerini kullandı.

“NARENCİYE ÜRETİCİSİ FERYAT EDİYOR, HÜKÜMETE GÖRE HER ŞEY YOLUNDA”
 Narenciye üreticisinin feryat ettiğini, gözüne uyku girmediğini kaydeden Şahiner, narenciye pazar sorunlarının devasa noktaya ulaştığını vurguladı. Geçen yıl bugüne kadar 30 bin ton ürün hasat edilmişken bu yıl yarısına bile ulaşılamadığını anlatan Şahiner, “Türkiye’ye satış için kapılar üreticinin yüzüne kapandı. Narenciye üreticisi Türkiye üzerinden 3.ülkelere bile ürününü pazarlayamaz hale geldi. Bütün bunlar Hükümetin üretici düşmanı gibi davranmasından kaynaklanıyor. Bugüne kadar böyle basiretsiz ve iş bilmez bir hükümet görülmemiştir” dedi.

“HÜKÜMET NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SORUNUNU ÜRÜNÜNÜ DALINDA BEKLETEREK Mİ ÇÖZECEK?”
 “Hükümet olma,  sorunlara çözüm getirebilme becerisi ister, sorunları büyütüp içinden çıkılmaz bir hale getirmeyi değil” diyen Şahiner, hükümetin aylardır yaptığını “sıkıntı yok, her şey yolunda söylemleriyle günü kurtarmak” olarak değerlendirdi. Şahiner, “Her şeyin yolunda gitmesinden hükümetin kast ettiği, üreticinin ürününün satılmaması, ihracatın yapılmaması mıdır? 150 bin ton ürünü hasat edecek kesim ekiminin olmaması ya da bu yıl geçtiğimiz yılki hasat miktarının yarısına bile ulaşılamaması mıdır? Sıkma kapasitesinin bu yılki toplam rekoltenin çok küçük bir kısmı olması, dalında kalırsa öderim mentalitesi midir?” sorularını yöneltti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu