EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Narenciyeciye destek olunmazsa sektör çıkmaza girer

Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu Gıynık TV’de Mine İçsel’in konuğu oldu

Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu Gıynık TV’de Mine İçsel’in konuğu oldu.

“EV ÖDEVLERİMİZİ YAPMADIK”
”Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu, narenciye konusunda ülkemizde yaşanan sıkıntılara yönelik değerlendirmelerde bulundu. “Ev ödevlerimizi yapmadık” diyen Dayıoğlu, kendisinin de bir narenciye üreticisi olarak yaşanan vektör böcek konusunda oldukça mağduriyet yaşadığını belirtti.

“VİRÜS YOK DENİLDİ, ÜSTÜNE DÜŞÜLMEDİ”
Sorunun Ekim ayında kendini belli ettiğini ama yetkililerin yaşanabilecek olaylar karşısında hiçbir önlem almadığını söyleyen Dayıoğlu; Türkiye ve Avrupa Birliği yetkililerinin narenciyede virüs olduğunu tespit etmediklerini çünkü raporların yazıldığı Ocak ayı sıcaklıklarında narenciyeyi etkileyen virüsün kendini göstermediğini belirtti.

DESTEK ŞART
Hükümetin narenciye üreticilerinin zararlarını karşılaması gerektiğini vurgulayan Dayıoğlu, üreticinin zararının ödenmemesinin önümüzdeki yıllarda narenciye üretecek üretici bulunamayacağı anlamı taşıdığına dikkat çekti. Dayıoğlu; “Üretici yeni dönem için gübre alacak, bakım yapacak. Bu sene cebinde para kalmayan üretici bu masrafları neyle karşılayacak? Destek olunmazsa sektör çıkmaza girer” diye ekledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu