EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Şan: Öngörü çok önemli bir olgudur

UBP Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan BRT’de yayınlanan Eko Gündem programına katılarak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

UBP Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan BRT’de yayınlanan Eko Gündem programına katılarak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kut Adalı’nın vefatının ardından ailesine başsağlığı dileyen Şan, dünyada ve ülkemizde olan jeopolitik gelişmeleri ele aldı.

UBP Lefkoşa Milletvekili Şan, ekonomide gelinen dar boğazı şu şekilde özetledi:

“Pahalılıktan yakınıyoruz. Ben de bir babayım ve geçindirmekle yükümlü olduğum bir ailem var. Sorunlar, sıkıntılar iş dünyasında hep aynıydı. Vatandaş olarak da ülkede geçimin zorlaştığını görmekte ve yaşamaktayım. Gelinen aşamada kanaatimce pragmatik düşünüp, pratik çözümler üretmeliyiz. Çözüm ararken doğru yöne gitmeliyiz.

Denetim şart. Özellikle temel gıda ve temizlik ürünlerinde alınan ürünün gerçekten Ticaret Dairesi tarafından denetlenmesi gerekir mi? 10 TL’ye alınan ürünün kaça satıldığının denetimi yapılmalıdır. Ben rakamlara baktığımda bu pahalılığın neredeyse birçoğunun bizim dışımızda gerçekleştiğini görüyorum. Pahalılığı kontrol edemezsek bu bizim yaşamımızı daha da etkilemeye başlayacak. Biz buna karşı gelirlerimizi artırabilirsek ancak bu sorunla başa çıkabiliriz.

Öngörü çok önemli bir olgudur. Ekim-Kasım ayı sonrası Türkiye’de meydana gelen siyasi hareketlilik sonrası dövizde beklenmeyen bir hareketlilik meydana geldi ve yara açtı. Pandemiyle birlikte dünyadaki ticaretin büyük ölçüde azalacağı öngörüldü ve bu yüzden konteynırların çoğu geri dönüşüme gönderildi. Bu da tedarik zincirinin bozulmasına neden oldu. Her şeyin maliyeti arttı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu