EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

“Narenciyede gelinen nokta dehşete düşürüyor”

Narenciyede gelinen noktayı, “dehşete düşüren nokta” olarak niteleyen Erhürman, ihracat kapılarının ciddi şekilde kapandığı bilgisine ulaştıklarını vurguladı

Narenciyede gelinen noktayı, “dehşete düşüren nokta” olarak niteleyen Erhürman, ihracat kapılarının ciddi şekilde kapandığı bilgisine ulaştıklarını vurguladı.

“RAKAM O KADAR BÜYÜYOR Kİ BU ALANDA CİDDİ ENDİŞELER VAR”
 Narenciyede gelinen noktayı, “dehşete düşüren nokta” olarak niteleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, dün itibariyle ihracat kapılarının ciddi şekilde kapandığı bilgisine ulaştıklarını vurguladı. Kısa vadede ciddi bir problem var olduğunun altını çizen Erhürman, “Rakam o kadar büyüyor ki bu alanda ciddi endişeler var” dedi. Gelecek yıl açısından bu işin nasıl olacağı sorusunun bütün üreticilerin kafasında olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Bugün 5 buçuk liraya hallettin demek, gelecek sene bu üretimi yapacak insan bulabilecek misin sorusunu ortadan kaldırmıyor” dedi.

“BEN Mİ BAŞKA YERDE YAŞIYORUM, BAŞKALARI MI?”
Birçok yerde narenciye bahçelerinin, yap-sata açılsın diye elden çıkarılmaya başlandığına işaret eden Erhürman, “Çünkü her sene bu sorunu yaşayacağıma, bu işten vazgeçeyim noktasına geliyor üreticiler” diye konuştu. Narenciyenin bir numaralı ihracat ürünü olduğuna da değinen Erhürman, üreticilerin bir numaralı ihracat ürününün elden çıkarma noktasına geldiğine dikkat çekti. Bazı yolların nasıl aşılacağıyla ilgili gerçekçi yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Erhürman, sorunların çözülmediğini dile getirdi.  Tufan Erhürman, “Sayın Ünal Üstel, hem ekonomik istikrarı sağladık hem de siyasi istikrarı sağladık diye açıklama yapmış. Normalde bunun üzerinde saatlerce konuşabilirim. “Hem ekonomik hem siyasi istikrar sağlandı” diyor. Ben mi başka yerde yaşıyorum, başkaları mı? Bilemiyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu