KıbrısManşetToplum

Narkotikte tarihi işbirliği

Girne Polis Müdürlüğü Narkotik Şubesi, ‘Yapay Zekâ’ operasyonuyla; Kanada, Ukrayna ve Güney Kıbrıs bağlantılı uluslararası uyuşturucu çetesini 5 aylık sıkı takip sonucunda çökertti

DEVRİM DEMİR

Girne Polis Müdürlüğü Narkotik Şubesi, ‘Yapay Zekâ’ operasyonuyla; Kanada, Ukrayna ve Güney Kıbrıs bağlantılı uluslararası uyuşturucu çetesini 5 aylık sıkı takip sonucunda çökertti.

BİN 800 FARKLI NOKTAYA UYUŞTURUCU GÖMDÜLER
Girne Narkotik polisinin beş aylık başarılı takibi sonucu, 6 Şubat tarihinde Kanada, Ukrayna ve Güney Kıbrıs bağlantılı uluslararası çetenin ülkemizdeki dördüncü üyesi de yakalandı. Toplam piyasa değeri 11 Milyon TL olan, 7 farklı çeşit uyuşturucu maddenin ele geçirilmesi ile ilgili soruşturmasını 14 gündür büyük bir titizlik içinde yürüten Narkotik polisi, zanlıların Telegram uygulaması üzerinden yöneticisi oldukları grupta sipariş alarak bin 800 farklı noktaya teslimat maksatlı uyuşturucu gömdüklerini tespit etti. Zanlılar aleyhinde 8 gün daha tutukluluk emri alınırken, zanlıların avukatı Aslı Seldağ da mahkemede hazır bulundu.

RUM NARKOTİK POLİSİ DE DEVREDE
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri, KKTC tarihinde ilk kez bu denli büyük bir operasyona imza attı. Uluslararası bir çeteyi çökerten ekipler, Güney Kıbrıs Narkotik polisi ile ilk kez bağlantı kurdu. KKTC Narkotik polisinin verdiği bilgi ile Güney Kıbrıs’ta operasyon yapan polis ekipleri, aynı çetenin bağlantı içinde olduğu bir evde 3 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.

UYUŞTURUCU ÖNCE GÜNEY’E SONRA KUZEY’E
Ukrayna uyruklu baba oğul ile birlikte 4 kişi ek tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı, Polis Çavuşu Ahmet Bayram, soruşturmanın 6 Şubat tarihinde başladığını ve çok sayıda emare ele geçirdiklerini anlattı. Polis Çavuşu Ahmet Bayram, 14 gündür devam eden soruşturma neticesinde uyuşturucu çetesinin Kanada, Ukrayna ve Güney Kıbrıs bağlantılı olduğunu söyledi. Toplam miktarı bilinmeyen yüklü uyuşturucu maddenin Kanada ve Ukrayna üzerinden Güney Kıbrıs’a yasa dışı yollarla getirildiğini kaydeden Bayram, zanlıların girişimi ile Güney’den teslim alınan yüklü miktarda uyuşturucu maddenin kara geçiş kapıları üzerinden yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğunu tespit ettiklerini dile getirdi. Bu süreçte 10 kişiden ifade alındığını kaydeden Bayram, emare uyuşturucu maddelerin bir kısmının analiz sonuçlarının geldiğini, KKTC’de ilk kez ele geçirilen kimyasal ‘Mephedrom’ türü uyuşturucu maddenin de tespit edildiğine dikkati çekti.

YÜKSEK GELİR OTURMA İZNİ
Zanlı Oleksii Pakholvak’ın ülkede yasa dışı şekilde ikamet ettiği tespit edilirken, zanlı Vladyslav Alistratov ve babası Valerii Alistratov’un ülkede ‘Yüksek gelir’ ile oturma izni aldıkları öğrenildi. Zanlı Predein Rusla’nın öğrenci vizesi olduğu belirtilirken, Valerii Alistratov’un oğluna Girne’de çok lüks bir villa kiraladığı ve bu villada uyuşturucu ticareti yaptıkları da ortaya çıktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu