GenelKıbrısManşetSiyaset

Ne kapatabildik ne de açabildik

Nisap sorunu nedeniyle 3 kez yapılan denemeye rağmen toplanamayan Cumhuriyet Meclisi, yarım kalan toplantısını tamamlayamadan girdiği tatilden yine nisap sorunu nedeniyle çıkamadı ve Meclis Genel Kurulu dün toplanma girişiminde dahi bulunamadı

 

YİNE NİSABA TAKILDI… Meclis’in yeni yasama yılı için 1 Ekim Cuma günü yapılan törensel toplantının ardından, dün gerçekleştirilmesi gereken Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılının ilk toplantısı yine nisaba takıldı. Bertan Zaroğlu’nun YDP’den istifasının ardından 3 bağımsız vekilin de desteğiyle 26 sandalyeye düşen UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun yokluğunda nisap sağlayamadı. Muhalefet vekilleri hükümetin nisabı sağlaması gerektiğini savunurken, hükümet vekilleri ise muhalefetin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini dile getirerek tüm vekillerin nisap vermekle yükümlü olduğunu ifade etti. Gün boyunca devam eden toplantılar ve tartışmalardan sonuç çıkmayınca, Meclis Genel Kurulu için toplanma denenmesi yapılmadı.

BİNLERCE KİŞİNİN GÖZÜ KULAĞI MECLİS GENEL KURULU’NDA… Öte yandan, Genel Kurul’un gündeminde olan ve Meclis tatili öncesinde oylanamayan birçok kişiyi yakından ilgilendiren yasa tasarı ve yasa önerileriyse yine başka bahara kaldı. Erken seçim tarihinin belirlenmesi, hayvancı ve tarımcıların dört gözle beklediği Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ile Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, ülkede ve ülke dışında pandemi döneminde kaçak durumuna düşen binlerce kişinin beklediği muhaceret affını içeren Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasa Tasarısı, birçok mağduriyeti ve haksızlığı ortadan kaldıracak ‘Evlik Dışında Doğan Çocuklar Yasa Önerisi’ de toplumun Meclis Genel Kurulu’nda onaylanmasını beklediği yasalar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu