KıbrısManşet

Near East Sigorta, Konut Sigortası ile sigortalılarına güvence sunuyor

Sigorta sektöründe, diğer branşlar yanı sıra İş Yeri Paket, Konut Paket, Tekne ve Nakliyat Sigortası, Doktor Sorumluluk gibi özel poliçeleri ile faaliyetlerine devam eden Near East Sigorta, “Yeni Değer Teminatı” gibi önemli bir avantajın poliçelerinde yer aldığı Konut Sigortası ile sigortalılarına güvence sunuyor. 

 

Türkiye’de ve ülkemizde yaşanan felaketlerin ardından talebin yoğunlaştığı ve gündemde önemli bir konu haline gelen Konut Sigortası hakkında açıklamalarda bulunan Near East Sigorta Genel Müdürü Cengiz Ertürk,  konut poliçelerine dikkati çekerek, yangın, sel ve deprem gibi çok sayıda riske maruz kalabilen konutların sigorta güvencesi altına alınması gerektiğinin önemini vurguluyor. 

 

“Yangın, sel ve deprem gibi çok sayıda riske maruz kalabilen evlerimizi sigorta güvencesi altına almamız gerekmektedir.”

 

Ertürk; “Hepimizin takip ettiği üzere hem Türkiye hem de ülkemizde meydana gelen yangın, sel ve deprem gibi doğal afetler herkesi korkutmuş, bu büyük afetler karşısında insanın doğaya karşı çaresizliği ve yaşanan mağduriyetler yürekleri sızlatmıştır.  Bu afetlerde meydana gelen can kayıplarının maalesef telafisinin olmamasına karşın, canın yongası denen maddi kayıplar ise çeşitli şekillerle telafi edilmeye, hayat normale döndürülmeye, yaralar sarılmaya çalışılmıştır.

 

Yaşanan tüm bu hadiseler, mal kayıp ve zararlarının telafi edilmesi ve yerine konulmasında özellikle yangın sigortalarının ne kadar gerekli ve önemli olduğunu hatırlatmaktadır. Bu bağlamda felaketlerden sonra hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmek için, özellikle içinde yaşamımızı sürdürdüğümüz, yangın, sel ve deprem gibi çok sayıda riske maruz kalabilen evlerimizi sigorta güvencesi altına almamız gerekmektedir. 

 

Yangın Sigortaları kapsamında düzenlenen Konut Paket Poliçeleri sel, fırtına, deprem gibi doğal afetlerin yanı sıra, insan kaynaklı yangın, hırsızlık, cam kırılması gibi risklere karşı da bizlere güvence sağlamaktadır.

 

Tabii Konut Sigortası yaptırırken de çeşitli alternatifler içinde doğru poliçeyi seçme ve prim teminat dengesi açısından en uygun konut poliçesi tercih edilmelidir. Aslında gerekli olmayan teminatları alıp boşuna prim ödememek fakat konutumuzu tehdit eden risklere karşı gerekli teminatları eksiksiz almamız gerekmektedir.

 

Yine poliçe düzenlenirken sigortacının tüm sorularına tam ve doğru cevaplar verilmesi, sigorta bedelinin doğru olarak poliçeye yansıtıldığının kontrol edilmesi, düzenlenen poliçeyi aldığımızda primlerin poliçe üzerinde yazılı vadelerinde ödenmesi, sigorta koruması sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir.” dedi. 

 

Ayrıca sigorta şirketlerinin teminat ve uygulama farklılıklarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Ertürk, “Şirketimizce düzenlenen Konut Paket Poliçesinde (sektördeki genel uygulamanın aksine) bina ve eşyalara yeni bedelleri üzerinden teminat vermekte, hasar olduğunda yeni bedeller üzerinden, eskime kesintisi olmaksızın ödeme yapmaktayız. Near East Sigorta olarak, “Yeni Değer Teminatı” olarak adlandırılan sigortalılarımıza sağladığımız bu çok önemli avantaj sayesinde Konut Paket Sigorta poliçelerimizin tercih edildiğini görmekteyiz. Belirtilen nedenlerle sigorta şirketlerinin poliçelerdeki teminat ve uygulamalarına dikkat edilmelidir, zira farklı teminat ve uygulamalar hem sigorta kapsamında, hem de ödeyeceğimiz primlerde ciddi farklılıklara neden olmaktadır.” şeklinde düşüncelerini ifade etti. 

 

Near East Sigorta Genel Müdürü Cengiz Ertürk, olası risklerin her zaman devam edebileceğini, alınacak önlemlerle bu riskleri azaltarak, oluşabilecek hasarların yıkıcı sonuçlarına karşı, sigorta yaptırmanın en iyi alternatif olduğunun da altını tekrar çizerek;  

 

“Bu vesile ile ülkemizde ve Türkiye’de meydana gelen afetlere maruz kalmış insanlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hasarsız, kazasız ve güvenli bir gelecek temenni ederim.” mesajını iletti. 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu