GenelKıbrısManşet

“Nehirim’in cansız bedeni gözümün önünde”

Şampiyonluk hayali ile gittiği Adıyaman’da enkaz altında kalan 12 yaşındaki Nehir Çevik’in babası Yoksuli Çevik ‘adalet’ istiyor. Acılı baba GIYNIK Gazetesi’ne konuştu:

DEVRİM DEMİR

Adıyaman İsias Otel enkazında hayatını kaybeden çocuklarının acısını yaşamadan adalet arayışına düşen ailelerin haklı isyanı devam ediyor. Adıyaman’da deprem sırasında yerle bir olan İsias Hotel’de hayatını kaybeden 12 yaşındaki kızını teşhis eden babanın feryadı yürekleri dağladı.
26 yıl önce Adıyaman’dan KKTC’ye yerleşen Çevik ailesi kendi memleketlerinde acıların en büyüğü ile tanıştı, evlatlarını enkaz altında kaybetti.
Şampiyonluk hayali ile gittiği Adıyaman’da izinli olarak orada bulunan ailesinin yanında da iki gün kaldığı öğrenilen Nehir, öğretmeninin “Şampiyonluk kutlamamız olacak” çağrısı üzerine otele geldiği günün akşamı ne yazık hayatını kaybetti.
6 Şubat tarihinde yaşanan acı olay üzerine günlerce enkaz başında bekleyenlerden biri olan baba Yoksuli Çevik, GIYNIK’a konuştu.

“YARI BEDENİM YOK NEHİR’İM YOK” …

Kızı Nehir’in çok başarılı bir çocuk olduğunu anlatan baba Yoksuli Çevik, “Kızımın hayalleri vardı, hepsi yarım kaldı” dedi. Kızından geriye sadece anıları ve fotoğrafları kaldığını söyleyen baba, “Kızımın cansız bedeni gözümün önünde. Bu acıya dayanacak gücüm yok, Nehir’im artık yok çok başarılı bir çocuktu. Bu bir katliamdır, cinayettir. Beton denilecek bir şey yoktu. 40 yıllık inşaatçıyım” ifadelerini kullandı.

ÇEVİK: O MEZARA GİTMEK FOTOĞRAFLARINI ÖPMEK ÇOK ZOR…

İsias Otel’in çocuklara, velilere ve öğretmenlere mezar olduğunu söyleyen gözü yaşlı baba, “Bu cinayettir” dedi. Bozuk yapının, denetimsizliğin sonucunda onlarca çocuğun hayallerinin yarım kaldığını, ömür boyu gözlerinin yaşa mahkûm edildiğini söyleyen baba, “Kızımın her gece fotoğrafını öpmek çok zor, mezarının başına gitmek canımın parçasını o toprağın altında bilmek yüreğimi parça parça ediyor. Mezara her gittiğimde bana Nehir’imi vermesi için beni alması için yalvarıyorum” dedi. İsias Otel’in yapımından, sorumlusuna kadar hepsinden tek tek şikayetçi olduğunu kaydeden Yoksuli Çevik, “Sorumluların, bu acıya sebep olanların en büyük cezayı almasını istiyorum. Son nefesime kadar peşlerinde olacağım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu