DünyaGüney KıbrısKadınKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Nihayet adalet tecelli etti, davayı kazandı!

İngiliz öğrenci, Güney Kıbrıs'ın tatil beldesi Ayia Napa'da toplu tecavüz iddiasıyla ilgili geri aldığı ifadesinin ardından, 'kamusal fesat' mahkumiyetine karşı temyiz başvurusunu kazandı.

Çeviri – Meyil Avcan

İngiliz öğrenci, Güney Kıbrıs’ın tatil beldesi Ayia Napa’da toplu tecavüz iddiasıyla ilgili geri aldığı ifadesinin ardından, ‘kamusal fesat’ mahkumiyetine karşı temyiz başvurusunu kazandı.

İsrailli şahıslar tarafından Güney Kıbrıs’ta bir otel odasında toplu tecavüze uğrayan İngiliz kadın, sonunda tecavüzcüleriyle yüzleşti ve davayı kazandı.

Kimse ona inanmazken çektiği çileyle ilgili İngiliz ve İsrail medyasıyla (İbranice) çoğu kez röportaj yaptı.

İsrail halkı ilk kez onun çektiği acıyla yüzleşti ve bu ona küçük bir kurtuluş ölçüsü getirdi.

Herkes onun yalan söylediğini iddia ederken, o yılmadan savaştı ve haklı davasını kazandı.

NELER YAŞANDI?

Avukatlar, kadının adaletten düştüğünü başarılı bir şekilde savundu. ‘Gerçek adalet’ için aile, orijinal tecavüz iddiasının yeniden soruşturulması gerektiğini söylemişti.

Şüpheliler Kıbrıs’ta gözaltından serbest bırakıldıklarında, ülkelerinde kahramanca karşılanmışlardı.

Öte yandan, İsrailli bir kadın gazeteci bile onları savunarak, sanki hak ettiğini bulmuş bir fahişeymiş gibi kurbanın itibarını lekeledi.

Gazeteci, Yahudi olmayan bir tecavüz kurbanına ve bir Yahudi tecavüz zanlısına inanmak arasında seçim yapması durumunda, Yahudi’ye inanacağını iddia etti.

Mağdurun hikayesinin duyulması ve doğrulanması için uzun zaman geçti. İsrailliler de ilk kez ana şüphelilerin resimlerini yayınladılar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu