KıbrısManşetTürkiye

“O ateş gelir sizi de bulur”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Güney Kıbrıs'ı Gazze'ye yönelik operasyonlarda lojistik üs ilan ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Fidan, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında Kıbrıs’ı ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Fidan, “Burada büyük bir yayılma tehdidi, tehlikesiyle karşı karşıyayız. İsrail’in soykırımı devam ettiği sürece bu risk devam edecek. Şimdi de özellikle Lübnan’ın gündeme gelmesi. Lübnan’daki aktörlerin Kıbrıs’ı tehdit etmesi bunun habercisi” dedi.

Fidan, Suriye alanında devam eden operasyonlar olduğuna dikkat çekerek, şu anda bunların düşük yoğunluklu giden çatışmaların başka aktörleri de içine çekmesi sözkonusu olduğuna değindi. Fidan, “Rum yönetiminde Avrupalı aktörleri baştan beri uyarıyoruz. Buranın operasyon merkezi haline dönmüş olması. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Gazze’ye yönelik operasyonlarda belli ülkeler tarafından üs olmasını istihbaratlarda sürekli görüyoruz. Bunu gündeme getirince birdenbire lojistik üs ilan ettiler. Oranın askeri üs olma özelliğini gizleyen faaliyet haline dönmesi olması” diye konuştu.

Fidan açıklamasına şöyle devam etti:

“Ortadoğu’ya yönelik operasyonlar için kullanıyor olması Rum kesimi ve Yunanistan’a faydası olmaz. Ortadoğu’da devam eden savaşlara taraf olduğunuzda o ateş gelir sizi de bulur. Biz de aynı coğrafyadayız, gelir bizi de bulur. Bölge aktörlerinin şunu görmesi lazım. Orada ciddi askerileşme var. Onun önüne geçilmesi lazım. Buraya yönelik bir şey gelmesin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu