GenelKıbrısManşetSpor

O kedi bu masaya gelecek!

Herkes insan gibi içer, bendeniz ve de arkadaşım sünger Anıl da ha’bire açlık şekerine vura vura karaciğerin salgıladığı insülinle kimyamızı bozardık Allah tüketmesin bizi

Abbas; hani şu şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın ilk sevgili Feride’yi de çağırttığı meyhaneci Abbas; Allah cezanı vermesin Abbas; “Haydi Abbas, vakit tamam; Akşam diyordun işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı; Dinsin artık bu kalp ağrısı. Şu ağacın gölgesinde olsun; Tam kenarında havuzun. Ay’a haber sal çıksın bu gece; Görünsün şöyle gönlümce. Bas kırbacı sihirli seccadeye; Göster hükmettiğini mesafeye ve de zamana katıp tozu dumana; Var git, böyle ferman etti Cahit, Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş’tan; Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan” demişti şair dalgada bulut.

“Allah şalgamı rakıyla içilsin diye yarattı. Üstelik yine kurban olduğum Allah balığı da rakıya meze olsun diye yarattı” demişti iyi saatte olsun futbol hocamız Seçil Kutay da, futbol dersinde ayak içi pas konusunu uygulatırken. Bir taraftan paslaşma, diğer bir taraftan da; “Rakısız yenen balık murdardır be çocuklar” cinsinden bir şeyler de demişti bizim mundar olan futbol dersinde.

Seçil Hocamız yazın Bodrum’a kaçar ve sandal sefasıyla yakamozların üzerinden balıklara çakarmış. “Bizim adamın yine anasonlu Bodrum’u gelmiş anlaşılan” demiştim kendi kendime. Biz de onu örnek alır Sevgili Anıl Alsancak’la akşamına buz gibi anason kokuları fantezisi içerisinde Rüzgârlı sonrası Sakarya Cadde’sine takılırdık vakti zamanında.

Yıllar geçti ve gençliğin verdiği artistikle rakıyı ayrı, üzerine de ılık suyu ayrı bardakta içti zehir zıkkım oldu üzerindeki cila muamelesi gören birayla. Özellikle çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri “Bu gece barda gönlüm de hovarda” naralarıyla coşar, gece sonunda da biranın verdiği zararla da geberik sürüngen durumları nasıl olmasın ki! Herkes insan gibi içer, bendeniz ve de arkadaşım sünger Anıl da ha’bire açlık şekerine vura vura karaciğerin salgıladığı insülinle kimyamızı bozardık Allah tüketmesin bizi.

Alkollü içkiler; Alkolün en fazla tahribata neden olduğu organ beyindir. Mantıklı düşünme, karar verme ve hareket etme yeteneklerini direkt bozar. Kazalara, yaralanmalara ve ölümlere neden olur. Alkol; beyin hücrelerini öldürdüğü için zamanla hafıza zayıflar. Erken yaşlanma ve bunamaya neden olur bildik ve de gördük. E sosyal tahribat açısından durum ne? Aile içi ve arkadaşlar arasında kavgalara neden olur; Suç oranları artar; Sosyal ilişkileri zedeler; Bağımlılığa yol açar; İradeyi zayıflatır; Güvenirliği zedeler; Aile huzurunu bozar; Sağlık harcamalarını arttırır ve Meslek hayatını olumsuz etkiler. İşte, hani bir karikatür var ya; Sofrada oturan ve elinde rakı olan fare, elini masaya vurup “O kedi bu masaya gelecek” derdi ya, durum bir alkolik için de aynen böyle.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu