KıbrısManşetToplum

Ocak ayında yol ‘tamam’

Girne-Alsancak anayolunda üçüncü etap yol çalışmaları başladı

Girne-Alsancak anayolunda üçüncü etap yol çalışmaları başladı.

TRAFİK ÇİLESİ BİTİYOR
Başbakan Ünal Üstel ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Alsancak-Lapta Anayolu projesini yerinde inceledi. Başbakan Ünal Üstel, çalışmaların üç dört ay sonra tamamlamasının hedeflendiğini, Lapta oteller bölgesine ulaşacak şekilde tüm kaldırımlar ve köy girişlerinin tamamlanarak, halkın yolda güven ve konfor içinde seyahat etmesinin sağlanacağını söyledi. Üstel, Girne-Alsancak yolu tamamlandıktan sonra önceliğin Girne Çatalköy yolu olduğunu, bütçeye gerekli kaynağın ayrıldığını belirtti.

GÜVENLİ YOLCULUK EDİLEBİLECEK
Başbakan Ünal Üstel, yolun ihalesine 2012 yılında çıkıldığını, istimlak problemleri ve hükümetlerin değişmesi nedeni ile ertelendiğini, üçlü koalisyon döneminde yola öncelik verdiklerini belirtti. Üstel, 2023 yılı başında birinci etabın başladığını, ikinci ve üçüncü etabın tamamlanması için ihale sürecinin geçen hafta tamamlandığını kaydetti. Alsancak bölgesinin hızla gelişen bir bölge olduğunu, uzun zamandan beri yolun çift şerit olması ihtiyacının doğduğunu söyleyen Üstel, hükümet üyeleriyle yerel bütçenin bütün olanaklarını zorlayarak bunun gerçekleşmesini sağladıklarını belirtti. Yolun hayırlı uğurlu olmasını dileyen Üstel, yolun Kıbrıs’ın kuzeyine yapılmış bir yatırım olduğunu ifade ederek, katkı koyan herkese teşekkür etti.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, üçüncü etaba başlanmasının kaynak sıkıntısı nedeniyle zor gerçekleştiğini söyleyerek, Başbakanın bütçenin tüm imkânlarını kullanarak kaynak yarattığını belirtti. Yaklaşık 200 milyon TL’lik bir kaynak ayrıldığını dile getiren Arıklı, üçüncü etabın trafiği rahatlatacağını söyledi. Oteller bölgesine kadar yolun devam edip tamamlanacağını belirten Arıklı, bu yolun tamamlanmasının ardından Başbakan’ın Girne-Çatalköy çevre yolunun da tamamlanması konusunda talimatı bulunduğunu kaydetti.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu