KıbrısManşetToplum

Ödüllü aşçı, KAÜ Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Özpazarcıoğlu’nun başarıları ekranı taşındı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Buket Özpazarcıoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan yemek sohbetlerinin gerçekleştirildiği ve Özen Kanatlı’nın sunduğu “Birlikte Pişirelim” programına konuk oldu.

KAÜ Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Özpazarcıoğlu, katıldığı programında izleyicilere yemek yapımında kullanılan doğal yenilebilir otların nasıl pişirildiğinin yanı sıra aşçılık konusunda pratik bilgiler verdi.

Özpazarcıoğlu’nun Uluslararası Yemek Yarışmasındaki birinciliği ekranlara taşındı
KAÜ Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Buket Özpazarcıoğlu’nun konuk olduğu “Birlikte Pişirelim” programında, 17-20 Ocak tarihleri arasında Antalya, Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından düzenlenen, 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı – FoodProduct’a katılarak Uluslararası ödül almaya hak kazanan KAÜ Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Buket Özpazarcıoğlu’nun başarıları ekranlara taşındı.

Program sunucusu Özen Kanatlı’nın hangi kategoride ödül kazanıldığını sorması üzerine, Buket Özpazarcıoğlu, Aşçılık alanında daha önce katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplam 18 ödüle sahip olduklarını ve KAÜ Meslek Yüksekokulu’nu temsil etmek amacıyla katıldıkları bu yarışmada “Uluslararası Aspendos Kuzu Yemeği” kategorisinde en yüksek puanla birincilik ödülü kazandıklarını söyledi.

Özpazarcıoğlu, Meslek Yüksekokulu adına katıldıkları yarışmada birincilik ödülü kazanmış olmanın sadece üniversiteyi temsilen değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de tanınması ve ülke turizmi açısından da çok büyük bir önemi olduğunu vurguladı.

KAÜ Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Buket Özpazarcıoğlu, “Uluslararası Aspendos Kuzu Yemeği Yarışması’nda geleneksel yöntemleri yenilikçi reçete ile harmanlayarak KKTC’ye fuardan birincilik ödülü kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu