KıbrısManşet

Öğrencilerin beslenme ve konaklama masrafları karşılanacak

Çavoşuğlu, tüm öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu ortamlarını korumak için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bilim Kurulu tarafından açıklanan yeni önlemler kapsamında ülkeye gelecek olan öğrenciler için uygulanacak karantina sürecinden bahsetti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çavuşoğlu, öğrencilerin ilgili üniversitelerin belirleyeceği yurtlarda 7 gün süreyle izole edileceklerini belirtti.

Çavuşoğlu, bu süreçte konaklama ve beslenme giderlerinin üniversiteler ve KKTC devleti tarafından karşılanacağını açıklayarak, tüm öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu ortamlarını korumak için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Bugün bilim kurulunun, halkımızın sağlığını korumak amacıyla aldığı kararlar neticesinde giriş ve çıkışlar konusunda da bazı düzenlemeler yapılmıştır. Alınan kararların bir bölümü, ülkemize gelecek öğrencilerimizi de kapsamaktadır. Karara göre 20 Eylül tarihine kadar gelecek öğrenciler geldikleri günden itibaren kayıtlı oldukları/ olacakları üniversitelerin belirleyeceği yurtlarda yedi gün süreyle izoleye tabi olacaklardır. (TC ‘den üç günlük süre için gelenler hariç) Bu süre içerisinde konaklama ve beslenme giderleri tamamen üniversiteler ve KKTC devleti tarafından planlanacaktır. Bu kararlar güvenli ve sağlıklı bir coğrafya olarak koruduğumuz ülkemizde yaşayan halkımız ve bize emanet edilen çok kıymetli öğrencilerimiz için olup; tüm öğrencilerimizin sağlıklı, huzurlu ortamlarını korumak için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğimizi söylemek isterim.#öğrencidostuada”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu