EğitimKıbrısManşetSiyaset

Öğretmenler Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yaptı.

MAVİŞ: ÇÖZÜMÜN ODAĞI AKADEMİDİR
Öğretmenler (Değişiklik) Yasası’nın, Milli Eğitim Bakanı’nın istediği gibi geçmediğini savunan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yasanın geçmesine rağmen sorunların bitmediğini ve yasada Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacakları birçok madde olduğunu vurguladı. “Bunun çözümü, ilacı Atatürk Öğretmen Akademisi’dir. Eğitim Bakanı çözümü YÖK’te, YÖDAK’ta, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde aramayacak” diyen Maviş, akademiye yatırım yapılması gerektiğini, eğitim ve öğretimde yaşanan birçok sorunun çözüm odağının AÖA olduğunu belirtti.

EYLEM: YASAYI UYGULAMAYACAĞIZ
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, “yasa değişikliği nedeniyle yapılan saldırının sadece öğretmene ve öğretmen adaylarına değil sendikalara ve toplumun geleceğine yönelik saldırı olduğunu” savundu. “Çok masum gibi gösteriyor sayın bakan bunu ancak doğruyu söylemiyor” diye konuşan Eylem, “bunun öğretmene, sendikalarına ve toplumun geleceğine bir saldırı ve operasyon olduğunu” savundu. Kaos yaratacak bir dönemde yasanın Meclis’e getirildiğini, geçirildiğini ve jest hızıyla onaylandığını ifade eden Eylem, “Bu da talimatın ne kadar büyük olduğunu ve nereden geldiğini bize açık ve net bir şekilde gösteriyor” dedi.

GÖKÇEBEL: BAKAN DERHAL İSTİFA ETMELİ
KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, Mili Eğitim Bakanı’nın yaptıkları ile öğretmenlere güven vermekten çok uzaklaştığını savunarak, “Derhal istifa etmeli” dedi. “Sendikalarla göstermelik diyalog kurulduğunu” dile getiren Gökçebel, nitelikli, samimi istişare biçimi ortaya konmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı’nın KTOEÖS’ü toplantıya çağırdığını açıklayan Gökçebel, “buna karşın öğretmenin kesintilerinin haksız, usulsüz ve cezalandırıcı bir şekilde yapılmaya çalışıldığını” açıkladı. “Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmen bakanı olmaktan vazgeçtiğini” savunan Gökçebel, “AÖA ve devlet okullarının gözden çıkarıldığını” savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu