GenelKıbrısManşet

Öğretmenlere dava yağmuru!

Öğretmenler bugün Eğitim Bakanlığı ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yapacak

Öğretmenler bugün Eğitim Bakanlığı ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yapacak

Öğretmenlerin 2 Ağustos’ta bakanlık önündeki protestosu sonrasında 22 öğretmene dava açıldığı öğrenildi

GERGİNLİK GİDEREK ARTIYOR

Öğretmenler Yasası’nda yapılması istenen değişikliklerden dolayı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile öğretmenler sendikası arasındaki gerginlik daha da artıyor. Bakanlık, oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu’nun yardımıyla öğretmenlerin karşı çıktığı değişiklikleri onaylatıp, yasallaşma sürecini başlatırken, yasaya karşı bakanlık önünde eylem yapan öğretmenler aleyhine dava açıldı. Açılan davalar nedeniyle öğretmenlerin polise ifade vermeye çağrılması, sendikaların sert tepkilerine neden oldu. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yapacak.

22 ÖĞRETMEN İFADEYE ÇAĞRILDI

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı ve KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada, iki sendikanın, 2 Ağustos Salı günü Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı eylem sonrasında 22 öğretmenin polise ifade vermeye çağrıldığı belirtildi. “Dayatmalara, baskı ve korku politikalarına karşı susmayacağımız bilinmelidir” denilen açıklamada, bugün saat 10.30’da Eğitim Bakanlığı önünde, 11.00’de ise Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, “Dayatmalar karşısında susmadık, susmayacağız. Öğretmen onurunu çiğnetmeyeceğiz” ifadelerine de yer verildi.

POLİS BARİKATI AŞILMIŞTI

KTÖS ve KTOEÖS öğretmen haklarının geriye götürülmeye çalışıldığı gerekçesiyle 2 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapmıştı. Yüksek Danışma Kurulu toplantısı öncesinde bakanlık önünde toplanan eylemciler “Topluma ve öğretmene yapılan saldırılar karşısında susmayacağız” ve “Öğretmen boyun eğmez” pankartları açarak Bakan Nazım Çavuşoğlu’nu ve hükümeti protesto etmişti. Sendika yetkililerinin Bakanlık önündeki açıklamalarının ardından, eylemciler yaşanan arbedenin ardından polis engelini aşarak bakanlığa girmişti. Açılan davaların bu süreçle ilgili olduğu belirtiliyor.

BES DESTEK BELİRTTİ

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, hükümetin anti-demokratik yaptırımlarına karşı yasal ve demokratik haklarını kullanan öğretmenlere dava okunmasının kabul edilmediğini kaydetti. Topluma her dönemde önderlik eden öğretmenlerin hükümet tarafından hiçleştirilmeye ve etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını belirten Yalınkaya, “Hükümetin bu dikta tavrına karşı verilecek tüm mücadelede öğretmenlerimizle omuz omuza mücadele vereceğiz” dedi. BES Başkanı, gelecek nesillerin açıkça tehlikeye atıldığını savunurken, “Kendilerine ve sisteme biat eden bir nesil yaratmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu