KıbrısManşetSiyaset

Oğuz: Benim hakkımda Türkiye ile ilgili söylemler hoş değildir

Milli Eğitim ve Kültür yeni Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun konuk olduğu 14. Saat programına telefon bağlantısıyla katılan Maliye yeni Bakanı Dursun Oğuz, kendisinin de bu görev değişikliğinden haberi olmadığını ifade etti

GIYNIK ÖZEL

Milli Eğitim ve Kültür yeni Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun konuk olduğu 14. Saat programına telefon bağlantısıyla katılan Maliye yeni Bakanı Dursun Oğuz, kendisinin de bu görev değişikliğinden haberi olmadığını ifade etti.

“Benim Türkiye ile ilişkilerimin Olgun Amcaoğlu’ndan daha iyi olduğu ya da olacağıyla ilgili söylemler iyi niyetli söylemler değildir” diyen Oğuz, “Dursun Oğuz daha iyi para alır getirir söylemleri hoş söylemler değil” dedi.

Maliye yeni Bakanı Dursun Oğuz’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Ne ben ne diğer arkadaşlar herhangi bir istişarede bulunmadık. Başbakan’la birlikte hükümet kurma çalışması tamamlandıktan sonra bizim herhangi bir konuşmamız olmadı. Bu ülkeye hizmet yolunda Olgun beyin de çok büyük hizmetleri oldu Maliye Bakanı olarak. Ben Tarım Bakanı olarak kendisinden çok memnundum.

Başbakan’ın takdiri bu yönde olduysa halkımıza hizmet için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Hem Bakanlar Kurulu’nda hem bakanlıklar arasında işbirliği içerisinde çalışmaya, tecrübelerden yararlanmaya devam edeceğiz. Mutlaka kendisi de her türlü yardımda bulunmaya devam edecektir. Başarı da başarısızlıkta bireysel değil hükümetin başarısı ya da başarısızlığı olmalıdır.

Benim Türkiye ile ilişkilerimin Olgun Amcaoğlu’ndan daha iyi olduğu ya da olacağıyla ilgili söylemler iyi niyetli söylemler değildir. Dursun Oğuz daha iyi para alır getirir söylemleri hoş söylemler değil. Ekonomik protokoller toplum ve ülke için imzalanır. Bu konuları bireysel ilişkilere indirgemek hoş şeyler değildir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu