GenelKıbrısManşet

Oğuz: Kara tablo çizmek istemiyorum ama önümüzü göremiyoruz

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bugün Meclis önünde eylem yapan sendikalar ile ilgili katıldığı bir TV programında önemli mesajlar gönderdi

Eylem yapan tüm sendikalara saygısının olduğunu aktaran Oğuz , “Bizim de yapmamız gerekenler var” diyerek  “Kara tablo çizmek istemiyorum ama ne gelirler anlamında ne de giderler anlamında önümüzü göremiyoruz. Sendikalarla anlaştık, 2 aylık geriye dönük ek mesai ödeyeceğiz. Ayrıca yapılan 3 aylık kesintilerde geri ödenecek” ifadelerini kullandı.

Hiçbir hükümetin, siyasetçinin ya da partinin böyle durumlar yaşanmasını istemeyeceğini vurgulayan Oğuz, “Bizler yöneticiler olarak gelip geçiciyiz. Oturduğumuz bakanlıkların sorumluluğu bizleri bazı kararlar almaya zorluyor. Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulması konusunda şeffafça söyleyebilirim ki hükümete maliye olarak bu öneriyi biz yaptık. Ek mesailerle ilgili de sendikalarla uzlaştık, geriden gelen mükellefler kapsamında 2 aylık geriye dönük ek mesaileri ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sağlık harcamaları zaruri ve mecburidir” ifadelerini kullanan Dursun Oğuz, örnekler vererek “ Mesela Sağlık Bakanlığı 75 bin kit istiyor, hemen onayladık. Turizm açılımında söz ediliyor bu kapsamda da hızlı kitler almamız lazım bunları onaylıyoruz” dedi.

Bakan Oğuz, son 10 gün içinde 510 temaslı, 420 pozitif vaka bulunduğuna dikkat çekerek, toplamda 910 kişinin ödemesini yapmak zorunda olduklarını söyledi. “Eğer bu harcamaları yapmazlarsa ülkede çok daha zor şartlar altında yaşanacağının altını çizen Dursun Oğuz, bunları maliye ödüyor ama geliri halktan elde ediyoruz, sonrada çeşitli hizmetlerle bu alınanlar halka geri ödeniyor” ifadelerini kullanan Oğuz şöyle konuştu;

“Gelir arttırıcı önlemlere baktığımız zaman bunların içinde zam yapmakta vardır ama şuan için böyle bir düşüncemiz yoktur. Toplumda gelirler arasında uçurum vardır, bu konuda da kimseyi suçlu göstermek doğru değildir.”

“3 AYLIK KESİNTİLER GERİ ÖDENECEK”

Başbakan Ersan Saner’in 3 aylık hayat pahalılığı ödeneğinin Nisan ayı maaşlarına yansıtılacağını açıklaması üzerine Bakan Oğuz, “10.65’lerden 27 milyon liralık tasarruf elde ettik, bunu da özel sektöre hibe olarak verilen covid desteğine aktardık. Çünkü kaynağı olmayan bir paket açıklandı. Dolayısıyla hükümetin açıkladığı özel sektör desteğine aktardık. 3 aylık kesintiler Aralık sonuna kadar ödenecek. Nisan sonu yani bu ay 10.65’lik bir artışla maaşlarını alacaklar” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 3 MİLYAR 250 MİLYONLUK KATKISI OLACAK”

Türkiye’den 3 milyar 250 milyonluk katkı geleceğini söyleyen Oğuz, “Maliye zora girerse ülkede zora girer, bu tedbirler tek taraflı görüşülse de ülke geleceği içindir” şeklinde konuştu.

“MART AYI İÇİN BİN 500 TL ÖDEMESİ YOKTUR”

Mart ayı sonuna kadar 55 milyonluk otellere ödeme yapılması gerektiğini kaydeden Oğuz, bin 500 TL’ler hakkında da konuşarak, “Mart ayı için 1500 TL ödemesi yoktur. Sadece kapalı dönemle ilgili çalışmaydı ve sürekli kapalı olan sektörlerin ödemeleri de devam edecek.” İfadelerini kullandı

“ARA SEÇİME GİDİLECEK DÖNEMDE DEĞİLİZ,DEĞMEZ

Bakan Oğuz seçimlerle ilgili bir soruya yanıtında “Şu an için bir ara seçime gidilmesi ülkeyi zora sokar. 10 milyon TL’lik seçim masrafı yapılır… Kısacası değmez” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu