KıbrısManşet

Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86), hayatını kaybetti.

 

Oğuzhan Asiltürk koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Doktor oğlunun evinde rahatsızlanarak İstanbul’dan Ankara’ya kaldırılan Oğuzhan Asiltürk’e doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucu zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu.

KİMDİR?

Türkiye’de Necmettin Erbakan’ın liderliğini yaptığı Milli Görüş Hareketinin önemli isimlerinden biri olan ve Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi kurucuları arasında yer alan Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935’te Malatya’da doğmuştur. TBMM de uzun yıllar milletvekilliği yapan ve 2 dönem İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Asiltürk son aylarda Saadet Partisi ile AKP arasında yakınlaşmayı sağlamaya çalışan önemli bir isimdi. Asiltürk son olarak Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ve İstanbul Sözleşmesi kadın örgütlerinin büyük tepkisine rağmen iptal edilmişti. Asiltürk son dönemde Erdoğan’ın Saadet Partisi tabanıyla bağlarını yeniden güçlendirme çabasına destek verirken 20 Temmuz’daki Kuzey Kıbrıs ziyaretinde Erdoğan’ın heyetinde yer alarak dikkatleri üzerine çekmişti.  Oğuzhan Asiltürk evli ve 4 çocuk babasıydı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu