KıbrısManşetToplum

Okulda eline top çarpan ve serçe parmağı kırılan 15 yaşındaki gencin babası isyan etti

DEVRİM DEMİR

Ülkedeki hastanelerde yaşanan sorunlar, eksiklikler vatandaşa ceza olarak kesilmeye devam ediyor. 15 yaşındaki çocuğunun bugün okulda serçe parmağına çarpan top nedeniyle çıkması üzerine Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne koşan baba Fuat Başarılı, hastanede yaşadıkları karşısında isyan etti.

Parmağı kırılan çocuğun sadece eli sarıldı, alçıya doktor eksikliği nedeniyle 3 gün sonra alınacak denildi ve gönderildi.

Okuldan aranarak 15 yaşındaki oğluna Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götüren baba Başarılı, “Bugün oğlumun okulundan arandım. Oğlumun durumunu öğrendikten sonra hemen Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servise gittik. Bizi içeri alıp hemen filim çektiler ve oğlumun elini sardılar. Bana verilen bilgide çocuğu yeniden Salı günü 9 Ocak tarihinde alçıya alacaklarını söylediler. Sıra numarası almayı unutmam konusunda ikaz edildiğimde neden diye sordum Ortopedi Doktoru yok cevabı aldım. Ben orada çocuğumun serçe parmağının kırık olduğunu öğreniyorum hemen alçıya alınması gerekirken, ben 3 gün bekleyeceğim. Nasıl bir hastane? Nasıl bir sistem? Biz vatandaşların hak ettiği muamele bu mu? Benim çocuğumun parmağı kırık ama biz doktor bekleyeceğiz yazıklar olsun böyle sisteme.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu