DünyaGenelManşet

Okyanusu yürüyerek geçmekte ısrarcı olan maratoncu karaya vurdu

ABD’nin Florida eyaletinde hazırladığı “balonla” su yoluyla Atlas Okyanusu’daki Bermuda’ya gitmek isteyen ultra maraton koşucusu hedefine ulaşmaya çalışan Reza Baluchi, 23 Temmuz’da çıktığı yolculuktan bir günün ardından karaya sürüklendi. 

Flagler County Şerif Bürosu bir geminin kıyıya vurduğu yönünde ihbar almalarının ardından, olay yerine giden yetkililer, Baluchi ve “balonum” dediği mekanizmasıyla karşılaştı. 

Baluchi, FOX 35 News’la yaptığı özel röportajda, “Amacım sadece evsizler için değil, aynı zamanda sahil güvenlik, polis ve itfaiye ekipleri için de para toplamak. Bu kişiler kamu hizmeti yapıyor, güvenliği sağlıyor ve başkalarına yardım ediyor.” 

Çılgın sporcu, “balonuyla” okyanusta yürümekte ısrarcı olduğunu belirtirken, “Yapmak istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi size göstereceğim. Kimseyi dinlemeyin. Hayallerinizin peşinden koşun.” dedi. 

2014 ve 2016’ta mekanizmasıyla seyahat etmeyi daha önce de deneye Baluchi her iki seferinde de yine sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.  

Bu denemelerde Baluchi’ye yardım edenlerden biri Gina Laspina. “O bir hayatta kalma uzmanı” diyen Laspina, Baluchi’nin üzerinde GPS cihazı olduğunu ve bu sayede takip edebildiklerini söyledi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu