Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Oldu mu ya şimdi?

Rumlara petrol satışı yapılmayacak kararı doğru bir karar olmamakla birlikte  içinde ırkçı ve ayrılıkçı bir anlayışı barındırdığı tartışma kaldırmaz bir gerçek..

Rumlara petrol satışı yapılmayacak kararı doğru bir karar olmamakla birlikte  içinde ırkçı ve ayrılıkçı bir anlayışı barındırdığı tartışma kaldırmaz bir gerçek.. Bu yüzyılda böyle bir anlayışın mazur görülecek hiçbir yanı yok.. Kaldı ki bu insanlara bedava akaryakıt vermiyorlar.

Dün her zaman benzin aldığım yerden benzin almak için durdum. Limit var mı dedim, yok abi dedi.

100 TL koy dedim.

Benzini aldım.

Pompacı çocuk duydun abi dedi.

Neyi nedim..

Benzinciler Birliği karar aldı bundan böyle Rum plakalı araçlara akaryakıt satmamak için ama biz buna uymayacağız dedi.

Önce şaka mı bu dedim.

Yok abi gerçek dedi.

Ve gerçek olduğunu haber sitelerini tarayınca gördüm.

Bu elbette doğru bir karar değil.

Ha şunu deseler, yeterli akaryakıtımız yoktur bu nedenle kuzeydeki müşterilerimize uyguladığımız limitli alım sistemini, güneyden gelen müşterilerimize de uygulama kararı aldık.

Buna hiçbir itirazım olmaz.

Fakat Kıbrıs’ın güneyinden gelenlere hiçbir şekilde akaryakıt verilmeyecek denmesi içinde ırkçılığı barındırıyor.

Şimdi şöyle bir düşünün, elektriğimiz yeterli olmadığı zamanlarda Kıbrıs’ın güneyinden ihtiyaçtan mütevellit  elektrik alıyoruz parasını da ödüyoruz.

Güneydeki devlet hastanesine (Makarios)

Kuzeyden şifa aramak için gelen yüzlerce Kıbrıslı Türke hizmet veriliyor.

Üstelik bedava.

Yani kuzeyden geliyoruz diye bize kapılarını kapatmadılar. Hastalarımıza bakmamazlık da yapmadılar, Güneydeki hastalardan da ayrı tutmadılar.

Dolayısıyla benzinciler birliğinin bu kararı doğru bir karar değildir.

Akaryakıt tedarikinde sıkıntı yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle benzincilerin bize uyguladığı limitli satışın nedenini anlayabiliyoruz. Bu güneyden gelen Rumlara da uygulanabilir.

Hoş Rumlar Kuzeyden sadece akaryakıt almıyorlar, marketlerde, mağazalarda, manav, kasap, restoranlarda, döviz bürolarında ve daha birçok ticari faaliyet yürüten iş kollarında da alışveriş yapıyorlar.

Yarın bütünüyle bu faaliyetlerini durdursalar ne olacak hiç düşündünüz mü?

Yüzlerce sektör sıkıntıya girecek.

Ya da Yarın Rum kasap ve marketler de Kıbrıslı Türklere et satmıyoruz derse ne olacak? Nihayetinde bu da aynı mantık sonuçta. Onların da et üretimi ordaki nüfusa göredir neticede. Hal böyleyken aynı kara parçası üzerinde, böylesi ayrılıkçı bir yaklaşım kabul edilemez. Zira gerçekçi olacaksak buna her iki tarafın ekonomisinin de ihtiyacı var..

Dolayısıyla bu kimsenin yararına olmaz.

İşte tam da bu ve benzeri nedenlerle benzinciler birliğinin absürt ve son derece yanlış olan bu kararını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Kaldı ki bu karardan sonra konuştuğum birçok benzin istasyonu da bu karara uymayacağını söylüyor. Ki aklın yolu da zaten bunu gerektiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu