KıbrısManşetSiyaset

Oldu mu ya Ünal Bey?

A Ünal Bey, hasbelkader ülkemin Başbakanı olan Ünal Bey, siz bu söylediklerinizi gerçekten düşünerek tartarak mı söylüyorsunuz, yoksa ucuz politika anlayışını sürdürmek hevesiyle sallayıp sallayıp gidiyor musunuz?

Başbakan Ünal Üstel yerel seçimlerin önemini vurgularken kullandığı dil maalesef sakat ve sorunlu bir dildir, zira bu ülkeyi bölmeye yönelik bir girişimdir.

Peki ne diyor Ünal Bey!!

“Bu seçim Türkiye ile ilişkileri yüceltmek isteyenlerle yok etmek isteyenler arasındadır”  Oldu mu ya Ünal Bey?

Bir Başbakana böylesi bölücü, ayrıştırıcı bir dil kullanmak yakışık alır mı?

Hiç olmadı. Ve fakat Ünal Bey’e de bu yakışmadı diyemiyorum.

A Ünal Bey, hasbelkader ülkemin Başbakanı olan Ünal Bey, siz bu söylediklerinizi gerçekten düşünerek tartarak mı söylüyorsunuz, yoksa ucuz politika anlayışını sürdürmek hevesiyle sallayıp sallayıp gidiyor musunuz? Bu ülkede Türkiye ile ilişkileri yok etme gayreti içinde olan kimse yoktur, aksine Türkiye ile ilişkileri saygılı düzeyli ve eşitler temelinde  bir seviyeye getirmeyi arzu edenler vardır.

Bu Türkiye ile ilişkileri yok etmek anlamına mı geliyor? Yoksa Türkiye ile doğru temelde ilişkileri geliştirmek anlamı mı taşıyor?

Bunu anlamak elbette sizler için çok zor.

Amma Velakin bilmenizi isterim ki ne siz,ne de sizin gibi kişisel ikballeri için halkımızı abuk subuk varsayımlarınızla  bölmeye yeltenenler bu ülkeden asla Türkiye düşman çıkaramayacaksınız!!

Nitekim sizin iddia ettiğinizin aksine  ülkemizde Türkiye ile ilişkilerin doğru zeminde geliştirilmesini arzulayan yurtseverler azınlıkta değildir.

Eğer bugün gerçekçi olacaksak ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ve siyasal durumu doğru tahlil etmek zorundayız. “milli dava”, “egemen devlet” gibi temelden yoksun  içi boş söylemlerle toplumsal ihtiyaçlardan uzaklaşıyoruz.

Ülkede büyüdükçe büyüyen bir yangın var.

Geçim sorunu her hanenin kapısını çalıyor.

Başı hükümet edenlerin çektiği sorunlara çözüm yerine milli duyguları istismar ederek ucuz politika yapan bir anlayış gelişti ülkede. Gerçek şu ki toplumsal ihtiyaçlara cevap vermeyen, halktan kopuk, sorunlardan bir haber  halkı yokluğa sürüklemenin yanlış olduğunu dillendiren insanları Türkiye ile ilişkileri yok etmeye çalışmakla itham etmek doğru bir tespit olmadığı gibi üç kuruşluk politika için gerçekleri saptırmaktan başka bir şey de değildir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu