KıbrısManşet

Olguner: Ben ilk önce bir Lefkoşalıyım

“Gençlik, yaşlılık kavgası başlatacak değilim” diyen Olguner, 37 yaşında olduğuna dikkat çekerek olmak istediği pozisyon için yapılan ‘genç’ yorumlarını komik bulduğunu ifade etti.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı aday adayı Onur Olguner, hakkında yapılan eleştirilere ADA TV’de Mine İçsel’in sunduğu Günaydın Ada programında cevap verdi.

“Gençlik, yaşlılık kavgası başlatacak değilim” diyen Olguner, 37 yaşında olduğuna dikkat çekerek olmak istediği pozisyon için yapılan ‘genç’ yorumlarını komik bulduğunu ifade etti.

Yaş eleştirileri yerine ‘toy’ eleştirilerini kabul ettiğini aktaran Olguner, “Kendi parti başkanımın lafıdır ‘Bu konudaki vizyonuna, başarabileceğine seni eleştiren insanların dahi kuşkusu yok’ diyor” belediye başkanlığı için olması gerektiği yaşta olduğunu belirtti ve 18 yaşındaki kişinin oy verebildiğine dikkat çekti.

Sunduğu vizyonu karşılayacak başka birisi olduğunda belediye başkanlığı iddiasını kenarı çekeceğinin altın çizen Olguner, “Ben ilk önce bir Lefkoşalıyım” diyerek gelecekte görmek istediği Lefkoşa’yı şu sözlerle aktardı:

“İleride bir çocuğum olduğunda sadece fotoğraf ya da etkinlik için değil günlük yaşam alanında kullanımı olması için bisiklet yolu olmasını istiyorum. Çocuğumun kafasına kaskını takıp, sırtına sırt çantasını geçirip güvenli bir şekilde kullanacağı bir yol olsun istiyorum. Ben çocuğuma bir kent ormanında uçurtma uçurmayı öğretmek istiyorum. Derenin içinde yürüyebileceği alan ya da her dışarı çıktığımızda bir kafeye değil de kamusal alanlara götürebileceğim alanlar istiyorum. Eğer bunu istemeseydim kendi mesleğimle devam ederdim ancak benim evimde bir havuz olacağına benim şehrimde bir kent parkı olsun.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu