GenelKıbrısManşetToplum

“Ölmek istemiyorum”

‘Aşağılama’, ‘Şiddet’, ‘Ölüm tehdidi’ ve 35 yıldır bitmeyen gözyaşı. İki çocuk annesi 54 yaşındaki Songül Osum, GIYNIK Gazetesi aracılığı ile sesini duyurmak istedi:

‘Aşağılama’, ‘Şiddet’, ‘Ölüm tehdidi’ ve 35 yıldır bitmeyen gözyaşı. İki çocuk annesi 54 yaşındaki Songül Osum, GIYNIK Gazetesi aracılığı ile sesini duyurmak istedi:

DEVRİM DEMİR

 

“BOĞAZIMIZDAN HUZURLA BİR LOKMA GEÇMEDİ”… Topçuköy’de yaşamını sürdüren iki çocuk annesi Songül Osum, yıllardır kocasından şiddet görüyor. Çocukları için 35 yıl katlandığı kocasına, yaklaşık bir yıl önce boşanma davası açtı. Kocasının, kızı ile kaldığı evi istediği gerekçesi ile boşanamayan çaresiz kadın “her an ölümü ensemde hissediyorum” dedi. Mahkemenin uzaklaştırma kararı olmasına rağmen her gün, boşanamadığı kocasının taciz, şiddet ve ölüm tehditleri ile karşı karşıya olduğunu anlatan Osum, “Senelerce boğazımızdan huzurla bir lokma geçmedi. Yemek masasına insan gibi oturamadık. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen ekmek tekneme zarar veriyor ama iskele Polis Müdürlüğü hiçbir şey yapmıyor” dedi.

 

“ŞİKÂYETE GİTTİM POLİS BENİ TUTUKLADI”… Ölümle tehdit edildiğini, bunu polise anlatmaya çalışmasına rağmen hiçbir müdahale edilmediğini öne süren çaresiz kadın, polisten “Ölürsen o da hapse girer” yanıtını aldığını gözyaşları içinde anlattı. Osum, “Yıllardır kendi paramı kendim kazanıyorum. Sipariş üzerine ekmek yoğurup satıyorum. Ona bile engel olmak için elinden geleni yapıyor. Yıllarca cüzdanımdaki alın teriyle kazandığım paramı çaldı, son polis kayıtlarında da var. Ablamla birlikte şikâyetçi olmaya gittim, polis ‘bu size ders olsun’ diyerek fotoğraflarımızı çekip, bizi hücreye attı. Oğlum sağ olsun gelip bizi çıkarabildi, bu ülkede kadına verilen değer bu mu?” sözleriyle isyan etti.

 

“HAKARET EDİYOR ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR”… Çaresiz kadın, sabah-akşam ayrılma aşamasında olduğu eşinin sözlü tacizlerinin yanı sıra ölüm tehditlerine de maruz kaldığını, İskele Polis Müdürlüğü’nün bilgisinde olmasına rağmen kimsenin kılını kıpırdatmadığını ifade ederek, “Can güvenliğim yok. Bu adamdan beni kurtarın. Polis, devlet bana sahip çıksın. Bana acı çektirmek için oğlumu öldürmekle tehdit ediyor. Anneme, bana ve çevremdekilere sürekli hakaret ediyor. Sesimi duyun ölmek istemiyorum” ifadeleriyle sesinin duyulmasını istedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu