GenelKıbrısManşet

“Ölmek var dönmek yok”

Belediyeler Reformu’yla ilgili tasarının geri çekilmesi için hükümete Cuma gününe kadar süre tanıdıklarını vurgulayan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Yalınkaya, “Lefkoşa sokakları ısınmayacak, yanacak” sözleriyle hükümeti net şekilde uyardı

Belediyeler Reformu’yla ilgili tasarının geri çekilmesi için hükümete Cuma gününe kadar süre tanıdıklarını vurgulayan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Yalınkaya, “Lefkoşa sokakları ısınmayacak, yanacak” sözleriyle hükümeti net şekilde uyardı

PAZARTESİ SÜRESİZ GREV BAŞLATILACAK… Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi talebiyle örgütlü oldukları tüm belediyelerde uyarı grevine giderek, Meclis önünde eylem yaptı. Eylemde tasarıyı geri çekmesi için hükümete Cuma mesai bitimine kadar süre verilerek, tasarı çekilmezse haftaya Pazartesi süresiz grev başlatılacağı ve Lefkoşa’da eylemler yapılacağı uyarısında bulunuldu. Sendikal Platform’un da destek verdiği eylemde, “Belediyeme Dokunma”, “Toplu İş Sözleşmesi Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğiz”, “Belediyemizi Kapatanlardan Hesabını Sorarız”, “Belediyemize Sahip Çıkıyoruz” ve “Kapattırmayız” pankartlarının yanı sıra dövizler de taşındı. Eylemde ayrıca, “Belediyemiz Kapatılamaz”, “Birlik, Mücadele, Dayanışma”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” ve “Hükümet İstifa” sloganları atıldı.

YALINKAYA: BİRİLERİ İSTEDİ DİYE BELEDİYELERİ KAPATTIRMAYACAĞIZ… BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, muhalefet parti mensuplarının yanlarında, iktidarın ise içeride olduğunu belirterek, tasarının içerisinde yer alan “Yeni Karpaz”, “Yeni Mesarya” ifadelerini eleştirdi. “Siz kimsiniz ki emekçilerin haklarını bir paragrafla gasp edeceksiniz?” diyen Yalınkaya, reform isteniyorsa hep birlikte yapılması çağrısı yaptı. Emekçilerin haklarını gasp ederek, bazı belediye başkanlarına ayrıcalıklı maaşlar tasarlayarak, reform yapılamayacağını savunan Yalınkaya, buna asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Yalınkaya, Başbakan Faiz Sucuoğlu’ndan, emekçiye, tasarının geri çekileceği sözünü vermesini istedi. “Birileri istedi diye belediyeleri kapattırmayacaklarını ve emekçilerin haklarını teslim etmeyeceklerini” ifade eden BES Başkanı Yalınkaya, dayatmaları reddettiklerini belirtti.

CUMA MESAİ BİTİMİNE KADAR SÜRE… 50 milletvekiline seslenen Yalınkaya, “Tasarı, Cuma mesai bitimine kadar topyekûn geri çekilip, reform çalışmalarına tüm taraflar katkı koymazsa, 51/1995 sayılı Belediyeler Yasası Meclis’ten geçirilmezse Pazartesi sabahtan itibaren ölmek var dönmek yok” ifadelerini kullandı. “Son 5 gün oturun, düşünün ve karar verin” diyen Yalınkaya, önümüzdeki Pazartesi Lefkoşa sokaklarının yanacağını iddia etti. Yalınkaya, muhalefetin de iktidarı zorlamasını isteyerek, ülkenin barışa, uzlaşıya ihtiyacı olduğunu söyledi ve reforma katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

YASA TASARISINI YIRTIP, SUCUOĞLU’NA GÖNDERDİ… BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, bazı belediyelerin kapatılmasını ve belediyelerin birleştirilmesini içeren yasa tasarısını yırtarak, yırtılmış kâğıtları Başbakan Sucuoğlu’nun çöpüne atması talebiyle CTP Genel Başkanı Erhürman ve HP Genel Başkanı Özersay’a verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu