KıbrısManşet

“‘Olurcu yönetememe’ böyle bir şey”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı açıklamada , kesintilerin nereye gideceğinden şüphe duyduğunu ve açıklanması gerektiğini belirtti

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı açıklamada , kesintilerin nereye gideceğinden şüphe duyduğunu ve açıklanması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Erhürman, asgari ücretle çalışanlardan ve sigorta emeklilerinden zor geçindiği gerekçesiyle bir kesinti yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Erhürman’ın yaptığı açıklama şöyle;

“Gelirleri belirlediniz, gider kalemlerini de açık biçimde yasada düzenleyin. İnsanlar maaşlarından yapılacak kesintinin nereye harcanacağını kalem kalem görsün, gelir ve gider öngörülerini bilsin, harcamaları denetleyebilsin dedik.
Asgari ücretliden, sosyal sigorta emeklisinden kesinti yapmayın, bu insanlar zaten zar zor geçiniyorlar, yapabilecekleri yardımları zaten gönüllü olarak yapıyorlar dedik. Dinletemedik.
Depremin ilk gününden beri gönüllü olarak dişinden tırnağından artırdığını yardım olarak göndermeye çalışan insanları soru işaretleriyle karşı karşıya bıraktınız şimdi. Bir bütün olarak acıyı yüreğinde hisseden, yardım, katkı için canını dişine takan toplumu gereksiz tartışmalara, ayrışmalara ittiniz. Güven tartışması başlattınız. Yardım kampanyalarını zora soktunuz.
Ben bilirim, ben yaparım ‘olurcu yönetememe’ böyle bir şey işte!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu