KıbrısManşetSiyasetToplum

Ombudsman Varol, 35. ve 36. Dönem Raporlarını Meclis Başkanı Töre’ye sundu

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Ocak-Haziran 2023 ve Temmuz -Aralık 2023 dönemlerini kapsayan 35. ve 36. Dönem Raporlarını Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye sundu.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleştirilen kabulde konuşan Meclis Başkanı Töre, Ombudsman raporlarının Meclis’e sunulmasından dolayı Varol’a teşekkürlerini sundu. Konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Ombudsman kurumunun önemine değinen Töre, Ombudsman’ın yaptığı görevlerin hayati önem taşıdığını da vurguladı.

Ombudsman İlkan Varol da dolu olan 5 denetim kadrosu ile kısıtlı personel ve yasal eksiklikerine rağmen Ombudsman kurumunun, özverili personeli ile görevini başarı ile yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Günümüz koşullarında artan şikayetlere daha hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için bu eksikliklerin tamamlanması ve yasada var olan anomalilerin giderilmesine ilişkin yasa çalışmasının tamamlandığını kaydeden Varol, “Ombudsman dairesinde hukukçu kadrosunun olmamasının kabul edilebilir olmadığını ve ivedi bir şekilde denetim kadrosunun genişletilmesi ve hukukçu kadrosunun oluşturulmasına ilişkin yasa çalışmasını tamamladıklarını, buna ilişkin prosedürü başlatacaklarını” belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu