GenelKıbrısManşetSpor

Ömer’den çifte madalya

Kıbrıslı Türk Milli Güreşçi Ömer Özyıldırım, Letonya’da düzenlenen V. Freidenfelds Cup Serbest Güreş Turnuvası’nda mücadele etti.

ÖZYILDIRIM, LETONYA’DA MİNDERE ÇIKTI

Dünya Güreş Birliği’nin (UWW) 2021 yılı faaliyet takviminde yer alan ve 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga şehrinde düzenlenen V. Freidenfelds Cup Serbest Güreş Turnuvası’nda Kıbrıslı Türk Milli Güreşçi Ömer Özyıldırım da mücadele ederek turnuvayı iki madalya ile tamamladı. 12 farklı ülkeden güreşçilerin yer aldığı turnuvaya Dünya Güreş Birliği lisansına da sahip olan Ömer Özyıldırım Türkiye’yi temsilen bireysel olarak katılım gösterdi.

RAKİPSİZ KALDI, ÜST SIKLETTE YARIŞTI

Turnuvada 86 kiloda mücadele edecek olan Ömer, Rus ve Moğol rakiplerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınması nedeniyle rakipsiz kalınca bu sıklette birincilik madalyasını aldı. Ancak turnuvada mindere çıkarak karşılaşma yapmak isteyen Ömer’in, yaptığı başvuru sonucu kendi kilosunun bir üst sıkleti olan 92 kiloda mücadele etmesine izin verildi. Toplam 4 güreşçinin yer aldığı bu sıklette rakibine mağlup olan güreşçimiz üçüncülük madalyası elde etti.

GÖREVİMİ YAPTIM, MUTLUYUM

Ömer Özyıldırım, Dünya Güreş Birliği programına dahil yurt dışında uluslararası bir turnuvada mindere çıktığı ve görevini yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. Özyıldırım’ın antrenörü Serghei Franjev, Kuzey Kıbrıs gençlerinin çok yetenekli olduğunu ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini her platformda gösterdiklerini belirtti. İkili, başantrenör Erhun Tekakpınar’a, Spor Dairesi’ne ve KKTC Güreş Federasyonu’na da desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu