DünyaGenelManşet

Süper zeka çocuk 12 yaşında liseyi 15 yaşında ise yüksek lisansı bitirdi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missisisippi eyaletindeki Bay St Louis bölgesinde yaşayan James Chilimigras, henüz 15 yaşındayken yüksek lisansı bitirdi, yeni hedefini de açıkladı. Süper zeka çocuk 12 yaşında liseyi 15 yaşında ise yüksek lisansı bitirdi! Yeni hedefi de belli

Henüz 15 yaşındayken yüksek lisansını bitiren James Chilimigras’ın ünü dünyaya yayılıyor. Son hedefi hukuk okumak olan James’ın ‘juris Doctor’ derecesini almış en genç kişi olma ihtimali var. James, nternet üzerinden muhasebe eğitimi görerek lisans ve yüksek lisans diplomalarını Western Governors Üniversitesi’nden almıştı. Hukuk okuması durumunda ise üniversitede kampüs hayatını yaşayacak.

James Chilimigras’ın ebeveynleri John ve Erin, çocuklarının zekasını küçük yaştan beri fark ettiklerini, 2 yaşındayken tam cümle kurabildiğini ve 12 yaşındayken lise diploması aldığını söylediler.

Erin Chilimigras, “Her zaman parlak olduğunu biliyorduk ama bu kadar fazla şeyi bu kadar sürede başarabilmesini sanırım beklemiyorduk” dedi. Baba John ise çocuğunun başta okuduğunu anlamakta zorlandığını ve dışarıdan yardım alarak onun zihninin çalışma biçmini çözdüklerini vurguladı.

ABD’de hukuk fakülteleri normalde üç yılda bitirilebiliyor. Oldest.org’a göre eğer James bu süre zarfında diplomasını alırsa dünyada hukuk okulundan mezun olan en genç kişilerden biri olacak.

Öte yandan tarih ve kültür odaklı internet sitesine göre, bilinen en genç hukuk mezunu 1986’da 16 yaşındayken Miami Üniversitesi’ni bitiren Stephen Baccus. Rekoru elinde tutan Baccus daha sonra nörobiyoloji profesörü olmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu