DünyaGenelManşetSağlıkToplum

Omicron: İlk araştırmalara göre bu dalga ‘daha hafif’, ancak vaka sayılarıyla ilgili endişeler sürüyor

İskoçya ve Güney Afrika'da yapılan araştırmaların yayımlanan ilk sonuçlarına göre, Omicron dalgası daha hafif görünüyor.

İskoçya ve Güney Afrika’da yapılan araştırmaların yayımlanan ilk sonuçlarına göre, Omicron dalgası daha hafif görünüyor.

İlk veriler, diğer varyantlara kıyasla daha az insanın hastanede tedaviye ihtiyaç duyduğunu, bu sayının yüzde 30 ila yüzde 70 düzeyinde azalma potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Ancak Omicron daha hafif olsa bile, vaka sayılarının çok yüksek seyretmesinin hastanelerdeki kapasite üzerinde baskı oluşturabileceğine dair endişeler devam ediyor.

Birleşik Krallık genelinde vaka sayısı Çarşamba günü ilk kez 100 bini aştı.

Hızla yayılan Omicron varyantıyla ilgili daha fazla bilgi elde edilmesiyle ülkeler bu virüse karşı daha etkili önlemler alabilecek.

İskoçya’daki araştırma çok az vakaya dayanıyor ve en fazla risk altında olan 65 yaş üzeri az sayıda kişiyi kapsıyor.

Ayrıca Omicron varyantının daha hafif olsa bile, çok sayıda vakanın bir anda hastaneye yatması nedeniyle sağlık sistemi üzerinde baskı oluşturabileceği endişesi dile getiriliyor.

İskoçya’daki dar kapsamlı çalışma, koronavirüsü ve hastaneye kaldırılan insan sayısını izledi.

Delta varyantı ile aynı şekilde ilerlemesi halinde Omicron varyantında da belli bir sürede 47 kişinin hastaneye yatması bekleniyordu, ancak şu an bu sayı sadece 15.

İskoçya Halk Sağlığı Covid-19 direktörü Dr Jim McMenamin, bunu “iyi haber” olarak niteledi.

Bu arada, Güney Afrika’da yapılan başka bir araştırma da insanların Omicron için hastanede tedaviye ihtiyaç duyma olasılığının daha düşük olduğuna işaret ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu