DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSeyahatToplum

Omicron varyantı, 2022’de 3 bin 600’den fazla uçuşun iptaline neden oldu

FlightAware.com izleme web sitesinde devam eden bir ankete göre, Pazar günü öğleden sonraya kadar 3 bin 600'den fazla uçuş iptal edildi. Ertelenen ancak iptal edilmeyenler de dahil olmak üzere toplamda 6 bin 400'den fazla uçuş ertelendi.

Çeviri – Meyil Avcan

Pazar günü dünya çapında 3 bin 600’den fazla uçuş iptal edildi, bunların yarısından fazlası ABD uçuşları, olumsuz hava koşulları ve Omicron varyantının neden olduğu koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle tatil haftası seyahat kesintilerinin ücretini artırdı.

FlightAware.com izleme web sitesinde devam eden bir ankete göre, Pazar günü öğleden sonraya kadar 3 bin 600’den fazla uçuş iptal edildi. Ertelenen ancak iptal edilmeyenler de dahil olmak üzere toplamda 6 bin 400’den fazla uçuş ertelendi.

FlightAware web sitesinde, maksimum iptali olan havayolları arasında her biri 400’den fazla iptal olan SkyWest ve SouthWest yer aldı.

Noel ve Yeni Yıl tatilleri tipik olarak hava yolculuğu için en yoğun zamanlardır, ancak son derece bulaşıcı Omicron varyantının hızla yayılması, Covid-19 enfeksiyonlarında keskin bir artışa yol açarak havayollarını pilotlar ve mürettebat karantinası olarak uçuşları iptal etmeye zorladı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ulaşım kurumları da koronavirüs ile ilgili personel sıkıntısı nedeniyle hizmetleri askıya almak veya azaltmak yöntemini seçti.

Omicron, dünyanın birçok yerinde rekor vaka sayıları getirdi ve Yeni Yıl şenliklerine sekte koydu.

KAYNAK: CYPRUS MAIL

Diğer Haberler

Başa dön tuşu