KıbrısSiyaset

Önceliklere odaklanın

Bu ülkede öyle anlaşılıyor ki siyasetle makam sahibi olan kişiler, toplumsal ihtiyaçların öncelik sırasını belirlerken idrak etmeleri gerekenleri anlamamakta direniyorlar. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Arıklı da işte o siyasetçilerin biri

Bu ülkede öyle anlaşılıyor ki siyasetle makam sahibi olan kişiler, toplumsal ihtiyaçların öncelik sırasını belirlerken idrak etmeleri gerekenleri anlamamakta direniyorlar. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Arıklı da işte o siyasetçilerin biri.

Bakan  Erhan Arıklı, katıldığı bir televizyon programında  “Adakart” projesiyle toplu taşımada devrim yapılacağını belirtti.

Arıklı, yük ve yolcu taşıyan ağır vasıtalara çip takılarak taşıdıkları yük, sürat ve yüklerin boşaltıldığı alanların denetlenebileceğini belirtti.

Projeler güzel.

Özellikle eski bakanlar Sayın Resmiye Canaltay ve Sayın Tolga Atakan’ın bıraktığı yerden bu projelere devam edilmesi son derece olumlu. Ve fakat bunlardan önce yolların emniyetli hale getirilmesi öncelik olmalıdır. Bugün ülkeyi bir yandan diğer yana bağlayan yolların durumu büyük oranda sıkıntılıdır. Şehirlerarası yolculuklarda özellikle karanlık bastıktan sonra yolculuk yapmak çok büyük bir risk oluşturuyor. Altyapısı yetersiz aydınlatılması yapılmayan, ya da çok yetersiz kalan ve yer yer büyük çukurlar oluşan yollarda yolculuk yapmak çok büyük tehlike arz etmektedir.

Dolayısıyla insan hayatını doğrudan olumsuz etkileyen bir durum söz konusudur burada. Ve haliyle öncelik yolların iyileştirilmesi, güvenli hale getirilmesidir.

Bu toplumsal önceliği olan bir ihtiyaçtır. “Adakart” projesinden elbette önemlidir.

Lakin ondan önce toplu taşıma projesi hayata geçirilmelidir. Bugün toplu taşımanın yeterli olmadığı böyle bir sistemin hala hayata geçirilemediği bir düzen içinde “Adakart” projesi diye ortaya atılmak samimi olmadığı gibi gerçekçi de durmuyor.

Sayın Arıklı önceki bakanlık döneminde de hatırlayacaksınız birçok vaat ortaya attı.

Bugün bu dediklerinin kaçını hayata geçirdi diye soracak olursanız çok net bir cevap vereyim, hiçbirini.

Dolayısıyla Sayın Arıklı’nın bu anlamda verebileceği hiçbir referansı yoktur.

Umarım bundan sonra olur.

Fakat bu ülkenin öncelikle ihtiyacı olan ve insanların hayatın olumsuz etkileyen  sıkıntıların ele alınması gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu