KıbrısManşetSiyasetToplum

“Önemli olan kalp sandığında yer bulmaktı, ben bu başarıyı da tattım”

Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi’nde oy sayımı tamamlandı. Cumhuriyet Meclisi’nde eksik olan bir milletvekilliği için yarışan adayların kazananı, yüzde 43.69 oy oranı ile CTP milletvekili adayı Sami Özuslu oldu.

GIYNIK ÖZEL

Özuslu seçimi kazanmasının ardından GIYNIK TV’ye yaptığı özel açıklamalarda, ülkenin her yerini karış karış gezmeye çalışarak halk ile buluştuklarını kendilerini tanıttıklarını ifade ederek bu seçim sürecinde CTP’ye gönül vermiş herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Özuslu açıklamalarında; “Tarihte ilk kez ara seçim yapıldı. Lefkoşa’dan Karpaz’a ülkenin her yere gittik yorulduk. Günde ortalama 16 saat yollardaydık. Bu kadar yorucu kampanyaya rağmen hep huzurluydum mutluydum beni saran bir çember vardı. Dışarıdan hiç olumsuz tepki almadım en muhalefet olunan yerlerde bile beni sevdiler kucakladılar” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN KALP SANDIĞINDA YER BULMAK”
Özuslu; “Sonuç ne olursa olsun önemli olan kalp sandığında yer bulmak diyordum, ben bu başarıyı da tattım” dedi.

“Bu kadar çaba emek doğru bir kadroyla hak ediyorduk” diyen Özuslu, halka temiz,düzgün ve karalayıcı olmayan mesajlar verdiklerini ifade ederek hangi partiden olursa olsun herkesi kucakladıklarını ifade etti.

Seçime katılan tüm arkadaşlarım yoruldu onları da tebrik ediyorum. Oy veren vermeyen herkese de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HALK BU KADAR EKONOMİK PROBLEMLERİN İÇİNDE SİYASETE TEPKİ GÖSTERDİ”
Katılımın az olması hakkında açıklamalarda bulunan Özuslu: “Çok ince değerlendirmeler yapılmalı ekonomik sosyolojik değerlendirmeler gerekir” dedi.

Özuslu açıklamalarının devamında; “1 milletvekili için ülkenin her yerini dolaşmak adaylar ve seçmenler için çok zordu. Sadece Lefkoşa içeresinde olsaydı tüm adaylar adanın her yerine gidebilecekti ama ülke geneline enerjiyi ve zamanı yaymak istediğimiz için böyle bir tepki alındı. Halk bu kadar ekonomik problemlerin içinde siyasete büyük bir tepki gösterdi” dedi.

Bu sonuç umudu yeşertmek isteyenlerin mesajıdır” diyen Özuslu, bu seçimin yeni dönemin başlangıcı olacak kartların yeniden dağıtılacağını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu