GenelKıbrısManşetSağlıkSpor

Önlemler üst seviyede olacak, futbol durmayacak

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Sağlık Bakanlığı arasında, Eylül ayında başlayacak 2021-2022 futbol sezonunun kesintisiz devam etmesi konusunda prensip kararı aldı. Bu bağlamda hem KTFF, hem de Sağlık Bakanlığı, tedbirlerin tam ve eksiksiz uygulanması için sezon boyunca birlikte çalışacak.

AŞI VE PCR ZORUNLULUĞU

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Akçaba ve Eğitim Üst Kurulu Başkanı Hüseyin Ekmekçi’den oluşan heyetle, Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel’i ziyaret etti. Ziyarette futbolun kesintisiz devam etmesi için aşı ve PCR / Antijen test uygulamaları ele alındı. Saha içerisinde görev alacak kişilerin tamamının aşılı ve test sonuçlarının negatif olması prensip olarak karara bağlandı.

Futbolun seyircili oynanması adına da aşı ve test protokolleri ele alındı.

YENİDEN BİR ARAYA GELİNECEK

Sağlık Üst Kurulu Başkanı, Bakanlık Müsteşarı Dr. Düriye Deren Oygar da toplantıya katılarak, önümüzdeki toplantıda futbolla ilgili kararların da gerekli istişarelerin ardından alınacağını vurguladı.
Bu çerçevede, KTFF’den Mustafa Akçaba ve Hüseyin Ekmekçi, Sağlık Bakanlığı’ndan ise müsteşar Düriye Deren Oygar yeniden bir araya gelerek sürece son şeklini verecek.

ÜSTEL: “FUTBOLUN DURMAMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Ünal Üstel, futbolun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sevildiğini ve futbolsuz geçen dönemden sonra herkesin bu branşa özlem duyduğunu bildiklerini ifade etti. Üstel, dünyada futbol nasıl oynanırsa KKTC’de de aynı şekilde oynanacağını vurgulayarak, “Bu konuda gerekli tüm sağlık önlemlerini alıp futbolun durmamasını sağlayacağız. Futbol büyük bir kitleye hitap ediyor, bu sebeple sağlık tedbirleri konusunda bizler de çok hassasız. KTFF’nin de bu konudaki duyarlı ve yerinde kararlarını takip ediyorum. Sağlık Bakanlığı ve KTFF işbirliği ile bu sezon futbolun sorunsuz olarak başlayıp bitmesi için çaba sarf edeceğiz.” diye konuştu.

“SAĞLIK RAPORLARINI BİZ ÜSTLENECEĞİZ”

Ünal Üstel ayrıca kulüplerin sağlık raporlarını da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı’nın üstleneceğini ifade ederek, “KTFF ve Sağlık Bakanlığı ile istişare içerisinde önümüzdeki hafta programları çıkaracağız ve kulüpleri sağlık raporlarını tamamlamaları için hastanelerimize yönlendireceğiz.” dedi.

OYGAR: “SPORUN, OKULLARIN VE SANATIN DURMASINI İSTEMİYORUZ”

Toplantıya katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Düriye Deren Oygar da bu konudaki düşüncelerini aktardı. Oygar; okulların, sporun ve sanatın hiçbir şekilde durmasını istemediklerini kaydederek, “Futbolu da bu çerçevede ele alıyoruz ve bu konuya karşı da hassas bir yaklaşım içerisindeyiz.” dedi.

SERTOĞLU: “SAĞLIK TEDBİRLERİ EN ÜST DÜZEYDE OLACAK”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise Bakan Ünal Üstel’e yaptığı ziyarette, KTFF Yönetim Kurulu olarak Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararları irdelediklerini ve yönetim olarak üzerinde hassasiyetle durdukları aşı konusunda kulüplere bilgi verildiğini kaydetti. Sertoğlu, bulunduğu her platformda ve açıklanan her kararda bu sezon saha içerisinde kesinlikle aşısız kimsenin olmasına müsaade edilmeyeceğini vurguladığını belirterek, “Biz futboldan bir sezon uzak kaldık, bunun bir kez daha olmasına asla izin vermeyeceğiz, bu bağlamda da koyduğumuz şartlara ve kurallara uymayanlar konusunda da karar almaktan çekinmeyeceğiz. Futbolda sağlık tedbirleri en üst seviyede olacak.” dedi. Bakan Üstel’e futbolun başlayıp kesintisiz sürmesi konusunda kendilerinin yanında olması ve görüşlerine değer vermesi sebebiyle teşekkür eden Sertoğlu, “Futbolu çok özledik. Hayatımızı futbola adadık ve sağlık şartları sebebiyle verilen ara bizlere de çok zor geldi. Sağlık Bakanlığı’mızın da desteği ile 2021-2022 sezonunu sorunsuz bir şekilde başlatıp bitireceğiz.” dedi.

SÜPER KUPA MAÇINA DAVET

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, ziyaretin sonunda Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel’i 10 Eylül 2021’de Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasında oynanacak Süper Kupa maçına davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu