EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Özkıraç: Kıb-Tek’e tüm alımlar için uluslararası ihaleye çıkılması şarttır

Sadece akaryakıt alımlarının değil, tüm alımların şeffaf, düzgün ve şaibesiz şekilde ihaleye çıkılması gerektiğini kaydeden Kubilay Özkıraç, İhale Yasası'nın yeniden gözden geçirilerek uluslararası ihaleye çıkılmasının şart olduğunu vurguladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde KIB-TEK’te akaryakıt alımı tartışmalarına ilişkin görüşlerini ortaya koydu.

Sadece akaryakıt alımlarının değil, tüm alımların şeffaf, düzgün ve şaibesiz şekilde ihaleye çıkılması gerektiğini kaydeden Özkıraç, İhale Yasası’nın yeniden gözden geçirilerek uluslararası ihaleye çıkılmasının şart olduğunu vurguladı.

Son günlerde Akaryakıt alımıyla ilgili yapılan tartışmaları ibretle ve hayretle izliyoruz. Sendikamız EL-SEN yıllardır bu konudaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Sadece yakıt alımları ile ilgili değil, tüm alımlarda şeffaf, düzgün ve gerçekten şaibesiz ihaleye çıkılmasını destekliyoruz.

Ancak mevcut İhale Yasası ile bu ihalelerin düzgün ve şaibesiz gerçekleşmesi mümkün değildir.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığında var olan yapı her türlü ‘’ Usulsüzlüğe ‘’ açıktır ve en önemlisi bir ihale sürecinin üç veya dört ay sürmesi düşündürücüdür!

Bu nedenle ilgili İhale Yasası tekrardan gözden geçirilerek şeffaf, açık ve düzgün bir şekilde her alımda ‘’Kesin ‘’ Uluslararası ihaleye çıkılması şarttır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu