GenelKıbrısManşet

Orman varlığına zarar verenlere uygulanacak para cezası 200 TL’den 49.700 TL’ye çıkarıldı!

Hukuk, Siyasi işler ve Dış ilişkiler Komitesi Başkanı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemin Öztürk, Orman (Değişiklik) Yasa Önerisi’yle ilgili komite raporunu ve yasada yapılan değişiklikleri açıkladı

-Mine İçsel

İlgili yasanın içerisindeki cezai yaptırımların düzenlendiğini ifade eden Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemin Öztürk, caydırıcılık yönünün güçlendirilmesi konusunda kararlar alındığını belirtti.

Para cezası asgari ücretin 10 katı, gerekirse hapislik

Ülkedeki orman varlığına verilen zararların 200 TL gibi bir cezası olduğunu ifade eden Öztürk, ilgili cezanın komitenin çalışmalarıyla asgari ücretin 10 katına çıkarıldığının haberini verdi.  “Ülke için ve Dünyamız için orman varlığına önem vermek zorundayız” diyen Öztürk, orman varlığına zarar veren kişilere verilen cezalar kapsamında gerektiği halde hapisliğin de olacağına vurgu yaptı.

Tüm yanıcı ve yakıcı maddeler kapsama eklendi

Daha önce yasanın yalnızca tütün ve tütün ürünlerinin doğaya bilinçsizce atılmasını kapsadığını aktaran Öztürk, yasanın düzenlenmesiyle bu kapsama yangına sebep olabilecek tüm maddelerin (cam, plastik, metal, yanıcı gaz barındıran materyal…vs) eklendiğinin altını çizdi.

Araç camlarından doğaya çöp(!) atarken bir kez daha düşünün!

“Vatandaşlar artık araç camlarından doğaya bilinçsizce izmarit ve yangına sebep olacak madde atarken 1 kez değil 10 kez düşünecek” diyen Komite Başkanı; doğa bilincine sahip olmanın da önemine değindi. “Yaşayacak başka bir dünyamız yok” diyen Öztürk; bu anlamda bilinçli çocuklar yetiştirmenin, orman varlığına saygı duyabilmenin insani görevler arasında olduğunun vurgusunu yaptı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu