GenelKıbrısManşetSiyaset

Özersay: “Maliye Bakanlığı’nı alamazsanız hiçbir şey yapamazsınız”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'dan özeleştiri...

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret özersay, Ada TV’de Cüneyt Oruç’a konuk oldu.

Hükümette geçirdikleri süre boyunca, edindikleri tecrübeler ve keşkeleri konusundaki bir soruyu yanıtlayan Özersay, Halkın Partisi olarak içerisinde bulundukları koalisyonlardan yaşayarak tecrübe ettikleri en kritik noktanın; “Maliye Bakanlığı yetki vermezse hiçbir şey yapamazsınız” görüşü olduğunu dile getirdi.

4’lü koalisyon hükümetinde Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme sebebi olarak görülen “arazi meselesi”ne de atıfta bulunan Özersay; “Bir şehit çocuğu olarak söylüyorum” diyerek, “Bu devletin kendi malının, mülkünün başkaları tarafından, tanıdıklarına peşkeş çekilmesine oturup seyirci kalamayız, ben bunu kendime yediremem”  diyerek, bugün hala aynı duruşta olduklarına dikkat çekti.

Özersay’ın açıklamaları şu şekildeydi:

“Çok konu var aslında ama bu senenin başında Halkın Partisi bir kurultay yaptı. Parti Başkanlığı görevime geri döndüm. Bir özeleştiri yaptık burada. 3 sene boyunca hükümetteydik ve 2 ayrı hükümet kurduk. Yanlışlarımız da oldu, eksiklerimiz de oldu. Yanlışlarımızdan ders çıkarttık, Eleştirilere de kulak kabarttık. Eğer devletin parasını, malını, mülkünü kendi yakınlarına dağıtmaya kalkarsa birisi, bu parti geçmişte olduğu gibi bundan sonrada buna müsaade etmez. Ben bunu şehit çocuğu olarak söylüyorum; biz bu ülke kurulurken böyle bir fedakarlıkta bulunurken, bu devletin kendi mülkünün başkaları tarafından peşkeş çekilmesine oturup bakamayız. Ben bunu kendime yediremem. HP olarak biz çok hassasız bu konuda.

Bazı konularda belki biraz aceleci davrandık; daha soğukkanlı davranabilirdik. Artık bunun tecrübesine sahibiz.

İkinci nokta ise; kurulacak koalisyonda, siz önemlidir diye belli bazı noktalara odaklanırsınız ama hangi bakanlık olursanız olun Maliye Bakanlığı yetki vermezse hiçbir şey yapamazsınız. Maliye Bakanlığı kritik nokta. Bunlar bizim yaşayarak öğrendiğimiz şeyler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu