GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Operasyon için düğmeye basıldı

Sahte reçete vurgunu skandalında uzun süreden beridir devam eden soruşturma neticesinde, olaya adı karıştığı tespit edilen eczacılar ve doktorlar tutuklanmaya başladı

Sahte reçete vurgunu skandalında uzun süreden beridir devam eden soruşturma neticesinde, olaya adı karıştığı tespit edilen eczacılar ve doktorlar tutuklanmaya başladı

İLK ETAPTA İSİMLER GİZLİ TUTULDU

Sahte reçete vurgunu skandalının ortaya çıkmasının ardından, günlerdir Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel soruşturma ekibi tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, dün itibariyle operasyon için düğmeye basıldı ve tutuklamalar başladı. Polis, sahte reçete düzenlenmesi konusunda ilk etapta biri doktor, diğeri eczacı olmak üzere iki kişinin tutuklandığını duyurdu. Soruşturmanın gizliliği ve selameti açısından henüz hiçbir isim açıklanmazken, tutuklanan şahısların bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

SABAHA KADAR TUTUKLU SAYISI ARTACAK

Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ve Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’nin öncülüğünde, istişare içerisinde soruşturmanın derinleştirilmesi için kurumlar arası ortak bir çalışma ekibi kuruldu. Özel soruşturma birimi ve eksik evrakların sağlanması için Sosyal Sigortalar Dairesi personelinin mesaisinin mahkeme saatine kadar devam etmesi bekleniyor. Öte yandan, tutuklanmaların sabaha kadar devam etmesi ve tutuklu sayısının artması beklenirken, polisin ilk etapta 5 serbest çalışan hekim ve 20 civarında eczacının tutuklanması için işlem başlattığı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan, yurtdışına tek gidiş uçak bileti aldığı tespit edilen bir doktorun da seyahat belgelerine el konularak yurtdışına çıkışının yasaklandığı da öne sürüldü.

ÜSTEL: YARGIYA OLAN GÜVENİMİZ TAM

“Halkımızın birikimlerinin, sağlığının, emekliliğinin ve geleceğinin teminatı olan Sosyal Sigortalar kurumumuzdan gayri yasal yollarla çıkar elde etmeye tevessül edenlerin veya olası suç teşkil eden tüm eylemlerin ortaya çıkarılması adına polisimizle işbirliğimiz devam edecektir” şeklinde açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel, adaletin tecelli edeceğine dair yargıya olan güveninin tam olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu