DünyaGüney KıbrısManşet

Orta Doğu’da Savaş Güney Kıbrıs Havalimanlarında Uçuşları Durdurdu

Orta Doğu’da tırmanan çatışmalar ve hava sahası kısıtlamaları nedeniyle Kıbrıs’ın iki ana havalimanında toplam 48 uçuş iptal edilirken, bölgedeki askeri hareketlilik hava trafiğini felç etti.

Orta Doğu’da yaşanan son askeri gelişmelerin ardından Güney Rum Kesimi’nde havacılık sektörü ağır bir darbe aldı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hava ulaşım merkezleri olan Larnaka ve Baf havalimanlarında Pazar günü itibarıyla büyük aksamalar yaşanıyor.

Larnaka ve Baf’ta İptal Dalgası

  • 48 Sefer İptal Edildi: 1 Mart 2026 Pazar günü itibarıyla Kıbrıs genelinde toplam 48 uçuşun gerçekleştirilemediği bildirildi.
  • Larnaka Havalimanı: İptallerin büyük çoğunluğu 36 uçuşla adanın en büyük havalimanı olan Larnaka’da yaşandı.
  • Baf Havalimanı: Baf operasyonlarında ise 12 uçuşun güvenlik gerekçesiyle programdan çıkarıldığı açıklandı.

Bölgesel Hava Sahası Kapatıldı

  • Güzergahlar Askıya Alındı: İsrail, Körfez ülkeleri ve bölgedeki diğer kilit noktalara yönelik tüm seferler, savaşın tırmanması nedeniyle durduruldu.
  • Küresel Etki: Sadece Kıbrıs değil; Dubai, Doha ve Abu Dabi gibi dev aktarma merkezlerinde de binlerce uçuşun iptal edildiği veya rotaların değiştirildiği belirtiliyor.
  • Güvenlik Riski: İngiltere Savunma Bakanı, İran tarafından Kıbrıs yönüne ateşlenen iki füzenin İngiliz güçleri tarafından havada imha edildiğini açıklayarak bölgedeki sivil havacılık riskinin boyutuna dikkat çekti.

Yolculara Kritik Uyarı

Havalimanı işletmecisi Hermes Airports, durumun ciddiyetini koruduğunu ve havayolu şirketleriyle koordinasyonun sürdüğünü belirtti. Yolcuların havalimanına gitmeden önce mutlaka ilgili havayolu şirketleri veya seyahat acenteleriyle iletişime geçerek uçuş durumlarını kontrol etmeleri isteniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu