GenelKıbrısManşetSiyaset

Ortak Bildiri okunurken bir kişi bayıldı

Bu Memleket Bizim Platformu’nun düzenlediği “Federasyon Yolunda Birlikte” isimli mitingde ortak basın bildirisi okunurken bir kişi fenalık geçirdi.

Ortak bildiri de  ise  “Yaygın hayal kırıklığına rağmen Kıbrıslı Trükler ve Kıbrıslı Rumlar iki toplumlu bir federasyon temelinde yeniden birleşme ve barış isteği konusunda benzeri görülmemiş bir kararlılık göstermektedir. Kıbrıslı Trükler ve Rumlar harekete geçiyor liderlerin yarattığı negatif atmosferin önüne geçerek müzakerelerin yeniden başlatabilmesi için acil ve olumlu adımların atılmasını talep ediyorlar” ifadeleri kullanılan ortak bildiri de barış ve birleşik Kıbrıs çağrısı yapıldı.

“BM kararlarında tanımlanan siyasi eşitlik temelinde iki bölgeli bir federasyon çatı altında yeniden birleşmektir” ifadeleri kullanılan bildiride, “Kıbrıslı Türklerin tüm karar alma düzeylerine saygı duymak ve BM Genel Sekreteri  tarafından önerilen bir anlaşmaya varılması için elzemdir.  Dayanışma ruhu içinde önümüzdeki zor aylarda pandemi ile mücadele için tüm alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi gerekmektedir” denildi.

Doğu Akdeniz sorunlarına da değinilen bildiri de “Doğu Akdeniz’de tüm istikrarsız durumu körükleme eylemlerinden vazgeçilmesi müzakere sürecinin sonuç vermesi için gereklidir.  Doğal gaz sahası araştırılması ve geliştirilmesi ile ilgili dikkatli yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir” şeklinde açıklama yapıldı.

“BM Genel Sekreteri’nin Kapalı Maraş’ı 1974 öncesi sahiplerine geri verilmesi amacıyla iki toplumlu teknik komiteye önerilerek sunarak pratik adımlar atmaya çağırıyoruz” ifadelerinin kullanıldığı ortak bildiri de, Yeniden birleşmiş bir ülke barışçıl bir gelecek için siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli iki toplumlu federasyona yönelik çalışmaları sürdürmeye kararlıyız.  Biz Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar ülkemizin yeniden birleşmesi için ifade ettiğimiz ortak iradeye saygı duyulmasını istiyoruz.  Birlikte yürümek başarının özüdür” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu