FutbolKıbrısManşetSpor

Ortaköy Spor Kulübü

Ortaköy, coğrafyası açısından da futbol dünyamızda çölde bir vaha gibi. Ortaköy Spor Kulübü yöneticileri destek vermek lâzım zira Süper Lig yakın

Rahmetli Ahmet Hulusi Hacıbulgur (Rahmetli Raif Denktaş ile adanın ilk Türk gazetesini çıkarmışlardı) ve ailesi Niğde Ortaköy’den adaya gelip, şu an Metehan dediğimiz bölgenin Kuzeyindeki Yıldırım Bölüğü’ne yakın bir bölgede konuşlanmışlar. Tabiî birçok akraba da ayni kafiledeydi. Kim derdi ki bu küçük sülalenin kurduğu çadır kent ki bugün Ortaköylü herkes birbiriyle akrabadır, bugünün yaklaşık 40 Bin kişilik büyük bir kent olacaktı (Ortaköy, Kermiya, Yenikent, Küçükkent ve Metehan nüfusu dahil).

Her köyde olduğu gibi Ortaköy’de de futbol ön planda olmuş hep. Başkan Mehmet Öner Ekenci, yöneticiler Mehmet Baysal, Girgün Çobanoğulları ve Güner Burgul, antrenör sevgili Ali Çağkan hocam (nam-ı diğer Girali), kaptan Kemal, kaleci İbrahim ve Cengiz ve de Gülderen, Ege, Aytaç ve Mehmet Çakmak kardeşler, Alicin, Halil (Doktor), Mengü Kont Başkan, Levent ve Cüneyt Baysal kardeşler, Serap, Savaş, İsmet, Zafer, Osman ve adlarını özürle şu anda hatırlayamadığım efsâne Ortaköy takımı 1. Ligde Çetinkaya, Gençlik Gücü, K.Kaymaklı gibi büyük takımları mağlup etmiş ancak o sezon sununda meşhur bir ofsayt kararı ile (Hüsnü Cenker hocama kaldı ihale) bir alt lige düşmüştü. 2’nci Lig’de de Lefke, Mormenekşe ve Vadili maçlarını da unutmak ne mümkün!

Neyse, yıllar geçti bölge büyüdü, kulüp küçüldü. Geçmişte olduğu gibi şu anda da muhafazakâr yapısı ile gemi su almaya devam ediyor. Hâlbuki merkeze konulmuş çok stratejik bir bölgede sahası halen aktif değil (Ortaköy Lemar yolu). Başkan Konti zamanında projelendirilmiş ama bir türlü hayata geçirilemeyen sabit gelir getirici dükkan ve diğer sosyal tesisleri yaşama geçirecek, bunun yanında en önemlisi bu büyük nüfusu değerlendirebilecek bir kulüp özlemini sağ olsun Mengü Başkan ve Yönetimi gerçekleştirmiş. E başka? Günümüz futbol yönetiminde “pilot takım” örnekleri var yüzlerce. “Yap-İşlet-Devret Modeli” var yüzlerce. “Özel-tüzel teşebbüs veya yerel yönetim” destekli  takımlar var yüzlerce. Ve bu uğurda sona geliniyor. E başka? Kırk bin kişilik potansiyel müşteri (taraftar) atıl durumda. Sadece üyelik aidatı kalemi bile yeter.

Ortaköy, coğrafyası açısından da futbol dünyamızda çölde bir vaha gibi. Ortaköy Spor Kulübü yöneticileri destek vermek lâzım zira Süper Lig yakın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu