GenelKıbrısKültür SanatManşet

“Öteki Venedik Taciri” ayakta alkışlandı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği 20. Kıbrıs Tiyatro Festivali tüm hızı ile devam ediyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği 20. Kıbrıs Tiyatro Festivali tüm hızı ile devam ediyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu yıl 20.’sini düzenlediği ve “Çıkın Işığa Buluşabilenler, Sevindirebilenler, Değişebilenler” sloganıyla perdelerini açan Kıbrıs Tiyatro Festivali devam ediyor.

YDÜ AKKM’de yer alan festivalde üçüncü temsil Kumbaracı50’nin “Öteki Venedik Taciri” Oyunu oldu.

Oyuncu ve yönetmen İsmail Sağır, William Shakespeare’in Venedik Taciri’ni çok başarılı bir uyarlamayla Öteki Venedik Taciri adıyla sahneledi.
Çağdaş Tekin, Deniz Danışoğlu, İbrahim Arıcı, İpek Türktan, Tuğra Can Bıçak ve Yiğit Sertdemir’in oyuncu kadrosunda yer aldığı Öteki Venedik Taciri, tek perdelik performansta, önyargı ve ayrımcılığın adaletsizlikle nefreti nasıl büyüttüğünü anlattı.

Oyunun sonunda Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyuncusu Aytunç Şabanlı, Kumbara50 ekibine çiçek ve plaket takdiminde bulunarak, başta oyuncu ve yönetmen İsmail Sağır olmak üzere tüm ekibe festivalde yer almalarından ötürü teşekkür etti.

ÇOCUKLARA ÖZEL “BÜYÜLÜ PRENS” OYUNU İLE FESTİVAL DEVAM EDİYOR

20. Kıbrıs Tiyatro Festivali, Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Büyülü Prens isimli çocuk oyunu ile devam edecek. 25 Mayıs Cumartesi YDÜ AKKM’de yer alacak oyun, 16.00’da başlayacak.

Grand Pasha ve İktisatbank ana sponsorluğunda düzenlenen festivalin, gümüş sponsoru Birinci Global olurken, salon sponsorluğunu Yakın Doğu Üniversitesi, ulaşım sponsorluğunu ise Northern Travel üstleniyor. Wideline, Bel-Koop ve SIBA Limited de festivale katkı koyanlar arasında yer alıyor.
Festival biletleri, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu gişesi ve biletinial.com’dan alınabiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu