EkonomiKıbrısManşetToplum

Oto galericiler sektörün yavaş yavaş bitme noktasına geldiğini belirtti

Oto galericiler sektörün yavaş yavaş bitme noktasına geldiğini belirterek ‘yabancı’ ülkelere yatırıma yöneldiklerinden dert yandı

Oto galericiler sektörün yavaş yavaş bitme noktasına geldiğini belirterek ‘yabancı’ ülkelere yatırıma yöneldiklerinden dert yandı.

ÖZEL HABER

Zamlardan etkilenen oto galericileri de batma noktasına geldiklerini savunuyor. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan bazı galeri sahipleri yetkili mercilere iş yapmayı bilen kişilerin konulmasını istediklerini belirterek, bakanlıklar arası yaşanan çarpışmalardan etkilendiklerini söyledi.

Galeri sahipleri ülkede defalarca sol direksiyon araçları gümrüklediklerini, yasada sağ direksiyonlu modeli üretilmeyen büyük araçların nedense gümrüklenmediğini öne sürdü. Ticaret Dairesi’nin bu konuda ciddi sıkıntılar yarattığını kaydeden galeri sahipleri Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile görüştüklerini sol direksiyona sıcak bakmadığı yönünde yanıt aldıklarını anlattı.

“ANTİKAYMIŞ!”

Sol direksiyon araç gümrüklemede ciddi bir ayrımcılık yapıldığını öne süren bazı galeri sahipleri, bundan birkaç ay önce Gönyeli’de bir aracın özel olarak sol direksiyon olarak gümrüklendiğini ve ciddi bir vergi ödendiğini öğrendiklerini kaydetti. Gerekçe olarak aracın 25 yaşında olduğunu ve ‘antika’ olarak izin verildiği cevabını aldıklarını ifade eden galericiler, “Bizde mi araçlarımızı saklayalım, 25 yıl sonra gümrükleyelim?” sorusunu sordu.

118 SOL DİREKSİYON ARAÇ

Şikayetçi galeri sahipleri, adada 118 adet sol direksiyon araç olduğunu belirterek, yollarda ise yüzlerce yabancı ülke plakalı kayıtsız sol direksiyon araç olduğuna işaret etti ve bu araçlar kaza yaparsa yargıda kimin hesap vereceğini sordu. Ticaret Dairesi’nin çok saçma kararlar ürettiğini kaydeden galeri sahipleri, “Bizi yönetecek insanlar bu kapasiteye sahip olduğu için, bu ülkeden soğuduk. İbret olsun diye hükümet bu 118 sol direksiyon arabaya, galericilere yardımcı olmayacaksa bizler bu araçları tekrardan TIR’a yükleyip büyük paralar ödeyerek tekrardan Dubai’ye, geldiği ülkelere geri gönderip büyük zararlar ödeyeceğiz.

Devlet ciddi bir gelir kaybedecek, seçimden seçime konuşmak gerekirse seçim zamanı kimse gelip kapımızı çalmasın. Bir bakan izin veriyor, diğeri ters diye izin vermiyor artık canımıza tak etti bu ülkeden soğuduk” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu