GenelKıbrısManşet

Oy kullanacak üye listelerinde sıkıntı yaşandı

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 3. Olağan Kurultayı'nda oy verme işlemi devam ediyor.

 

Genel başkanlık için, Erhan Arıklı ile Bertan Zaroğlu yarıştığı kurultayda üyeler partinin yeni yönetimini belirlemek üzere bugün saat 20.00’e kadar oy kullanacak. Covid-19 salgını önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilecek YDP Olağan Kurultayında Divan Başkanlığı görevini üstelenen Turan Büyükyılmaz, basına yaptığı açıklamada, bugün YDP’nin 8 bin 137 üyesi ile birlikte genel başkanını seçeceğini kaydetti.

Erhan Arıklı ve Bertan Zaroğlu iki rakip aday olarak Gıynık Web TV ekranlarına yan yana dostluk mesajı verdi.

Arıklı, 8 bin 137 üyenin genel başkanlık için oy kullanmak için YSK’ya başvurduğunu ancak şuanda 9 bin 500 civarında üye olduğunu ve üyelerin listede ismini bulamayanların tepki gösterdiğini aktardı.

“KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE SORUNLARIMIZI ÇÖZERİZ”

2 ay boyunca kampanya mücadelesi veren ve birbirlerine rakip olan iki adayın yan yana dostluk mesajları vermesi üzerine Erhan Arıklı, “Biz kardeşlik hukuku içerisinde kendi sorunlarımızı çözeriz bizden kavga dövüş bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar” şeklinde konuştu.

“ERHAN BEY’E KIRGINLIĞIM VAR”

Bu konuşmanın üzerine Bertan Zaroğlu ise, “Bugün YDP için demokrasi şöleni ve Yeniden Doğuş Partisi kurultaydan daha güçlü, kararlı ve emin adımlarla ilerleyen bir siyasi parti olarak ilerleyecek. Erhan Bey’e kırgınlığım var ancak yol arkadaşlığımızda her hangi bir değişme yok” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu