KıbrısManşetSiyaset

Özdenefe: İmar planı hükümetin en büyük sınavı

Hükümet programındaki bazı maddelere değinen CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi imar planı üzerinde durdu. Hükümet Programında yazılan maddeleri endişe ile okuduğunu anlatan Özdenefe, yazılanlar ve söylenenlerden yola çıkarak planın yakın zamanda geçirilmeyeceği öngörüsünü dile getirdi

Hükümet programındaki bazı maddelere değinen CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi imar planı üzerinde durdu. Hükümet Programında yazılan maddeleri endişe ile okuduğunu anlatan Özdenefe, yazılanlar ve söylenenlerden yola çıkarak planın yakın zamanda geçirilmeyeceği öngörüsünü dile getirdi. 

Özdenefe, Mağusa İmar Planı ile ilgili yer alan maddeyle ilgili; “Rafa kaldırılmış Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili yeni bir plan süreci mi başlatmak istiyorsunuz? Bu iki yıllık süreci sıfırlamak mı istiyorsunuz? Bence bu planı geçirme niyetiniz yoktur. Net tutumunuzu ifade etmenizi istiyoruz. İmar planının hayata yakın zamanda geçmeyeceği ve imar planı sürecinin yeniden başlayacağının sinyalleri veriliyor.” dedi.

İmar Planı’nın ardından Doğu Akdeniz ve Maraş konusuna geçildiğine de dikkat çeken Özdenefe, bazı değişikliklerle yeni ve tehlikeli süreçlere girilebileceğinin sinyalleri olduğunu kaydetti.

“BİNALAR ATIL VAZİYETTE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”

Bu imar planının hükümetin en büyük sınavı olduğuna değinen Özdenefe, hükümet programındaki madde bağımlılığına da değindi. “Kan ve idrarda neden 2 yıldır hala daha test yapılamıyor?” diye soran Özdenefe, bu bağlamda hükümetin elinde atıl vaziyette tutulan çok pahalı bir cihaz olduğunu ve kullanılmadığını belirtti. Uyuşturucuyla mücadelede temeli atılan ve tamamlanamayan proje olduğuna değinen Özdenefe, bu gibi yapılara örnekler verdi.

Çatalköy Belediyesi ve devletin ilgili kurumlarının çeşitli fiziki binaya ihtiyacı varken, devlet bünyesinde atıl vaziyette Çatalköy’de olan ve çürümeye mahkum edilen binanın neden kullanılmadığını sordu.

EĞİTİMDEKİ SIKINTILAR: “HER GEMİNİN EBADI AYNI DEĞİL”

Eğitim alanında da çeşitli sıkıntılar olduğunun altını çizen Özdenefe, “Eğitim Bakanlığı pandeminin farkında değil. Özel ve kamu okulları arasında bu sürçte derinleşen farkı nasıl kapatacaksınız? Girne’de acil olan okul ihtiyacı süreç normale dönünce nasıl işleyecek? Dezavantajlı öğrencilerimize nasıl destek sağlanacak?” diye sordu.

Özdenefe, “Bu fırtına her gemiyi etkileyecek ama ülkedeki her geminin ebadı aynı değil.” dedi.

“KÜLTÜR, YÜKSEKÖĞRETİM, TURİZM…”

Kültür konusunda ise programda sadece ‘gereken önem verilecektir’ ifadesinin kullanıldığını kaydeden Özdenefe, Kültür Bakanlığı’nın ne yapacağına ilişkin hiçbir açıklama bulunmadığını belirtti.

Yüksek Öğretimde ülkeye getirilmesi planlanan öğrencilerin karantinasına ve çeşitli ne birtakım soruların cevapsız olduğunu anlatan Özdenefe, yükseköğretimde birçok eksik olan noktalar bulunduğunu anlattı. 

Turizm alanında programda yer alan açıklamanın dahi anlaşılır vaziyette olmadığını kaydeden Özdenefe, “Turizmde yeni literatürler oluşturuyorlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu